Tyle lewactwa w jednym miejscu. Same folksdojcze...
konto usunięte
2013-11-09, 21:49
Moim zdaniem pochodzenie to pewna forma szczęścia.
Mogliśmy się urodzić w lepiance jako jeden z członków plemienia, ewentualnie jako biedne dziecko w Rumunii.
W jeszcze innym przypadku mogliśmy być poczęci w jakimś kraju bez historii.
ALE jako że wszystkim tu zebranym udało się urodzić w kraju z TAKĄ tradycją, pięknymi obyczajami, historią jaką zazdroszczą nam inne narody.
To myślę że należy być dumnym, szczęśliwym.
Tacy debile którzy nie przyznają się do narodowości, to ludzie którzy spali na historii, albo ludzie którzy są krótkowzroczni i pod wpływam dzisiejszej biedy w naszym kraju nie dostrzegają piękna które było, tylko to co jest obecnie. Nie mówię żeby żyć historią, lecz być dumnym że w tym skrawku ziemi na którym stąpam, takie a nie inny wydarzenia miały miejsce.
Gdybym nie urodził się Polakiem, to już dawno by mnie tu nie był. I całe Wasze szczekanie i plucie jadem mam w dupie. Właściwie, to nawet nie musicie się spinać, bo przy pierwszej lepszej okazji stąd zmiatam - więcej kraju dla Was.
Prawda jest taka - niezależnie ile Wasi dziadkowie i ojcowie się nakrzyczą, jak to walczyli o Polskę - ta Polska od 1939 roku nie istnieje. Komuna jak była, tak jest. Syf, bieda, rozpiździaj, absurdy, kompleksy i wewnętrzne konflikty, bo pomimo tego iż wszyscy jesteśmy szaraczkami, to większość widzi tylko biel i czerń. Lewak, albo faszysta, heretyk, albo katol, złodziej, albo wyświęcany bohater narodowy. A wielka i dumna Rzeczpospolita w którą wierzycie, już niestety nie funkcjonuje.
Błagam, zabijcie to nim złoży jaja....
up
Właśnie nie do końca zrozumiałeś kolego o co biega. Każdy z nas rodzi się "tabula raza" i tylko i wyłącznie od środowiska zależy czy jesteś wierzący, czy z patologi, czy w Polsce czy w Somalii. Nie wmówisz mi czy coś takiego jak dusza (w innych religiach nazywane Widz, Swiatło) nie istnieje. Stań przed lustrem, popatrz w swoje oczy i odpowiedz sobie na pytanie. Kim jestem? Myślenie nie boli i nie pisz takich bzdur.
konto usunięte
2013-11-09, 23:06
Ale ta c**a urodziła się ruda
presscot napisał/a:
Postaraj się jaśniej wysłowić i sprecyzować co masz na myśli. Czy ja komukolwiek wmawiam że nie istnieje coś takiego jak dusza? "Myślenie nie boli..." - do czego odnosi się to błyskotliwe podsumowanie? Jak popatrzę w lustro zacznę myśleć?
Jeśli Niemiec w Niemczech płaci podatki, to też go to czyni Polakiem? Zastanawiałeś się kiedyś czy myślałbyś podobnie gdyby matka Cię porzuciła i wychowałbyś się w buszu? A co by było gdybyś wychował się na bliskim wschodzie lub w Azji, też myślałbyś podobnie?
Zaczynasz manipulować pewnymi faktami. Niech ci bedzię jasiu