Główna Poczekalnia (4) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:45
27 osób, w tym co najmniej 14 dzieci zginęło w wyniku strzelaniny w szkole podstawowej w miejscowości Newton w stanie Connecticut. Według ABC News do uczniów i nauczycieli ogień otworzył uzbrojony w broń automatyczną napastnik, którym był jeden z rodziców. Sprawca masakry został zastrzelony przez policję.

Do masakry doszło około godziny 9.00 czasu lokalnego, kiedy uzbrojony ojciec jednego z uczniów wszedł na teren szkoły Hook Elementary School w Newton i otworzył ogień. Według świadków mężczyzna oddał co najmniej sto strzałów zabijając 27 osób, w tym 14 dzieci.

zdjęcie z ewakuacji szkoły:
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-12-14, 19:33 25
Szkoda że w Rosji nie mają takiego dostępu do broni jak w US - było by dużo materiału na Harda
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-14, 19:37
coś pięknego jest jakiś film ?

pewnie miał AR-15
Zgłoś
Suka_Blyat 2012-12-14, 19:45 18
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-14, 19:50
Ostatnio u mnie w Nowym Jorku kogoś w biały dzień sprzątnęli ...

photos.mercurynews.com/2012/12/12/los-angeles-man-shot-in-broad-daylig...
Zgłoś
BongMan 2012-12-14, 20:28 4
Rekord z Columbine pobity.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-14, 20:58 1
a może jednak będzie ten koniec świata? Bo już tym mordercom się w dupach poprzewracało....dzieci mordować?? Talibów i innych allahów to tak!
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-14, 21:33 1
Columbine nigdy nie było rekordem.

Jako republikanin z dziada pradziada uważam, że to źle, że dostęp do broni jest tak ograniczony. Gdyby w tej szkole każdy nauczyciel i uczeń miał przynajmniej jedną sztukę broni, napastnik nawet nie zdążyłby wyjąć swojej, nie mówiąc już o strzelaniu.
Zgłoś
Nutaharion 2012-12-14, 21:41
Uczeń to może nie bo to były kilkuletnie dzieci ale pracownicy? Jak najbardziej. Z tego co wiem prawo zabrania posiadania broni w budynkach oświaty Gdyby tego głupiego prawa nie było i każdy nauczyciel miał broń to ten morderca leżałby rozbryzgany niemalże od razu.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-14, 21:43 1
27 trupów... wyobrażacie to sobie ile to jest ludzi? jakby ich tak rzędem ustawić albo w kółeczko, można też w piramidke (jeden na drugim).
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-14, 21:43 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Nutaharion 2012-12-14, 21:48 3
Problemem Skandynawii jest wychowanie w socjalistycznym duchu "wszystko jest okej, wszyscy są okej, nie masz się czego bać". Ludzi żyli wg. zasady "prawo zabrania zabijania ludzi a więc nic mi nie grozi". Niestety się na tym przewieźli i ponieśli ofiarę.

A co do porównywania to już sobie lepiej wziąć Szwajcarię, Niemcy czy Czechy gdzie prawo dotyczące broni jest bardziej liberalne. Statystyki jednoznacznie wskazują, że im więcej broni tym mniejsza przestępczość. USA jest o tyle złym krajem do porównania, że mafia czarnych i latynosów strasznie podnosi statystyki mordując się wzajemnie.
Zgłoś
Suka_Blyat 2012-12-14, 22:41 1
jabolmax napisał/a:

a teraz porównaj sobie liczę morderstw w stanach i w Europie. ile było masakr takich jak ta w stanach a ile takich masakr w Europie. tak w Skandynawii dosyć łatwo pozyskać broń wystarczy kupić licencje myśliwską jeśli dobrze pamiętam

U nas też się takie akcje zapewne dzieją, tylko się tego nie nagłaśnia. Gdyby zakazać i zabrać obywatelom broń to ten koleś wpadł by tam z zestawem noży. Wariata nie powstrzymasz, on zdobędzie broń, większość z nas zapewne dałaby radę załatwić se lewą klamkę w ciągu 48h i zrobić masakrę. Nie przekonuje mnie to do zakazania posiadania broni w dalszym ciągu.
Broń nie daje gwarancji wygrania ewentualnego pojedynku, ale przynajmniej masz równe szanse
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-14, 23:13 2
Cytat:

USA jest o tyle złym krajem do porównania, że mafia czarnych i latynosów strasznie podnosi statystyki mordując się wzajemnie.

To, że się mordują wzajemnie jakoś szczególnie mi nie przeszkadza. Niestety większość takich wybryków jak ten dzisiejszy jest autorstwa białych, wcześniej nie karanych, statecznych obywateli.

Powszechne uzbrojenie Polaków to najlepszy sposób na zmniejszenie populacji Polski o połowę (co w sumie nie byłoby takie złe). Każda uliczna spinka kończyłaby się strzelaniną, a przeciętny obywatel i tak nie miałby żadnych szans, bandzior zastrzeliłby go zanim ten zdołałby siegnąć po swoją broń.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-15, 2:36
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem