Siedzi informatyk nad kompem i po kolei próbuje wpakować podzespoły do płyty głównej. Niepowodzeniom tym przygląda się matematyk i mówi:
-Pi
Tym razem znów gimbusiarnia nie pojmie, jak zresztą i poprzednio co zaskutkuje sucharami. Ale co tam, paru rozkmini i to się liczy
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
Pi(π) - liczba która nie ma końca. Starania informatyka matematyk uznał za takie które nie będzie miało końca. Faktycznie ciężko zrozumieć.
konto usunięte
2012-07-08, 4:11
Cholera, nie widzę tu nikogo kto zrozumiałby ten idiotyczny i zdecydowanie wysilony kawał. Sam studiuję fizykę teoretyczną, astronomię i zarządzanie oraz wiem, że pi to stała równa około 3,14 oraz miara kąta pełnego i co z tego?
Jeżeli słowo "pi" matematyka ma oznaczać coś w rodzaju markotnego "i tak w kółko", to takiego suchara tu dawno nie widziałem...
osobliwy nick napisał/a:
Sam studiuję fizykę teoretyczną, astronomię i zarządzanie oraz wiem, że pi to stała równa około 3,14 oraz miara kąta pełnego i co z tego?
To miara kąta półpełnego. Chyba tylko o zarządzaniu nie kłamałeś
konto usunięte
2012-07-08, 5:03
konto usunięte
2012-07-08, 5:05
konto usunięte
2012-07-08, 9:15
konto usunięte
2012-07-08, 9:47
konto usunięte
2012-07-08, 9:52
Z pozdrowieniami dla Jaczuro:
Przychodzi DLSC do lekarza. Lekarz się pyta:
- Kto pana doprowadził do takiego stanu?
I w tym momencie dowcip jest z sensem, a mało kto, praktycznie nikt go nie zrozumie
konto usunięte
2012-07-08, 9:54
To jest tak głupie, że aż... a nie, to jest tylko głupie. Kawały BongMana są przy tym gniocie jędrne i wilgotne.
Pi oznacza nieskończoność a prace informatyka są jak syzyfowe prace, które matematyk porównał do pi.
konto usunięte
2012-07-08, 10:44
konto usunięte
2012-07-08, 10:51
Jaczuro, jakbyś składał komputer i by ktoś Ci taka podpowiedź rzucił: pi, to byś powiedział mniej więcej tak: spier... nie wiem o co Ci chodzi idź wkur... kogoś innego. Na bank byś się nie domyślił, pomijając że dowcip był ch...wy rozwikłaj ten co ja napisałem jak jesteś taki super wspaniale mądry. Jakby powiedział mu obróć o pi, to by zrozumiał i ten informatyk i większość użytkowników sadistica. Ale Tobie wydawało się że napisanie czegoś takiego jest super fajne i że jesteś mądrzejszy od wszystkich. Brawo, bo ta zagadka była kompletnie z dupy wysrana, jak ktoś dobrze napisał równie dobrze ten matematyk mógł powiedzieć kopytko :/
konto usunięte
2012-07-08, 11:02