👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kukold w kasku wyładowuje frustracje na jakiejś młodej piździe, która wg prawa nie musi wcale mieć zasłoniętej twarzy. Ciekaw jestem reakcji tego pajaca, gdyby na jej miejscu to był jakiś facet.
hah Zgodnie z nowym rozporządzeniem z 8 sierpnia tylko choroby psychiczne zwalniają z obowiązku noszenia maski w sklepach .....XD Zgodnie z interpretacją Głównego Inspektoratu Sanitarnego sprzedawca ma prawo odmówić obsługi klienta bez maski. Szach mat
Eknen napisał/a:
hah Zgodnie z nowym rozporządzeniem z 8 sierpnia tylko choroby psychiczne zwalniają z obowiązku noszenia maski w sklepach .....XD Zgodnie z interpretacją Głównego Inspektoratu Sanitarnego sprzedawca ma prawo odmówić obsługi klienta bez maski. Szach mat
To jest kolejna patologia. "Zgodnie z interpretacją GIS.." - a kim jest inspektor sanitarny, aby interpretować prawo. Od tego są sądy aby orzekać czy popełniony czyn można pod coś podciągnąć czy nie. Nie sprzeciwiam się noszeniu masek w sklepach, ale uważam że sprzedawca dalej nie ma prawa odmówić komuś wykonania usługi, bo ta osoba nie zasłania kawałka twarzy, albo np. nie ma zielonych butów. Gdyby tego typu obostrzenia wprowadzono tak jak należy to nie byłoby połowy z obecnych problemów. Tymczasem w dzisiejszych czasach w naszym kraju z papieru toaletowego prawo jest egzekwowane przez policję chyba na podstawie power pointowych infografik z konferencji Mateusza, które przygotowują mu jacyś stażyści. Te gówno-rozporządzenia które wyglądają jak pisane przez gimnazjalistów w zasadzie z góry od samego początku są anulowane przez inne, ważniejsze akty prawne które wziąć nie zostały zmienione. Było na to ponad pół roku - czy coś zrobiono? Nie, zajmowano się jak zwykle kradzieżą paszy z koryta i wojną o dalsze utrzymanie przy nim miejsca.
Jeżeli tylko sprzedawca faktycznie zadzwonił na policję, a nie przetrzymywał jej w niewiadomym celu, to może mu naskoczyć. Miał prawo wyrzucić ją ze sklepu. Ona otworzyła drzwi, więc próbowała do tego sklepu wrócić. Zatrzymanie jej do przyjazdu policji jest dopuszczalne. Warunkiem jest właśnie natychmiastowe jej wezwanie. Podobnie jest w przypadku kradzieży - sprzedawca ma prawo zatrzymać złodzieja, ale nie ma prawa go przetrzymywać bez wezwania policji.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie