Główna Poczekalnia (5) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 11 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-01-21, 18:24 1
@golazo
czasem na studiach trafiają się tacy ludzie, którzy biorą się za całki, a nawet dobrze działań na ułamkach nie potrafią ;]
Zgłoś
lukee85 2014-01-21, 19:02 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
preliator 2014-01-21, 19:29 1
haha po tylu latach dostrzegłem, że jedną ze sztuk walki jaką mu wgrywa jest "drunken boxing"
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-21, 19:53 8
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
tranzystor 2014-01-21, 20:10 2
player544 napisał/a:

Ratunek dla studentów na 1 roku przed sesją

Kiedyś całki były na matematyce w liceum. Teraz uczą ułamków na studiach?
Zgłoś
Szef 2014-01-21, 20:15 6
Gdyby rzeczywiście kiedyś był na studiach wysoki poziom to nie bylibyśmy Meksykiem Europy. Nie tylko ekonomicznym, ale i intelektualnym.
Kto studiuje kierunki Hi-Tech ten zna ten ból, gdzie w sumie podstaw musi szukać w anglojęzycznych literaturach, bo nasze Einsteiny jakoś nie potrafią nawet samemu nakreślić teorii, a wykładowcy starają się wciskać informacje, których aktualność minęła dekadę temu.

No ale ponoć kiedyś był "wysoki poziom".
A może po prostu pierniki nie rozumieją, że "trudne" =/= "wysoki poziom".
Zgłoś
tranzystor 2014-01-21, 21:30 1
Szef napisał/a:

Gdyby rzeczywiście kiedyś był na studiach wysoki poziom to nie bylibyśmy Meksykiem Europy. Nie tylko ekonomicznym, ale i intelektualnym.

Kto studiuje kierunki Hi-Tech ten zna ten ból, gdzie w sumie podstaw musi szukać w anglojęzycznych literaturach, bo nasze Einsteiny jakoś nie potrafią nawet samemu nakreślić teorii, a wykładowcy starają się wciskać informacje, których aktualność minęła dekadę temu.

Możliwe, że obecnie jesteśmy "meksykiem Europy", ale to wynika z czegoś innego. Poziom na uczelniach się zatrzymał w 1990 roku. Anglojęzyczne opracowania, bo ten język stał się międzynarodowym i również Polacy publikowali po angielsku. Poziom spadł, bo tego sprzed reformy żaden gimbus by nie wytrzymał. Problem w tym, że obecnie nie potrzeba dobrych inżynierów, tylko dużo inżynierów. Ciekaw jestem, w której Wszechnicy ten "HiTech" studiujesz.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-21, 21:53
Tutaj macie jedyny pozytek z całek;)
Pod hasłem przewodnim: "Edukacja nie ma sensu - wiec studiujemy"
youtube.com/watch?v=wIX5v8Eon1A
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-21, 23:19
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-22, 0:21
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-22, 10:13
Pewnie jestem młody i głupi (i pewnie naiwny ) ale inżynier powinien posiadać wiedzę praktyczną, nie powinien musieć wytłumaczyć fizycznych czy chemicznych aspektów jakiegoś zagadnienia (nie mówię o całkowitym braku wiedzy). Wyjaśnieniem tym powinien się zajmować magister i wyżej. Wiem, że niektóre tematy bardzo ciężko jest wytłumaczyć bez zagłębiania się w procesy fizyczne i chemiczne, jednak jak się postarać to się znajdzie sposób A to że programy nauczania na uczelniach wyższych są bardzo okrojone oraz przygotowane nie pod studenta a pod kadrę jaką dana uczelnia posiada to smutny fakt.
Zgłoś
speedster 2014-01-22, 12:19
Oh wszyscy spodziewali się bólu dupska studentów przed sesją, w wyszło jak zwykle.Sami osrani inteligenci, którym się wydaje, że znaczą coś więcej bo pisali starą maturę, studiowali lata temu. System jest obecnie chory, fajny przykład: inżynieria materiałowa - 3h socjologii w tyg, 1,5h fizyki raz na 2 tyg.Czyli koniec końców student ma 4x wiecej socjologii niż ważniejszego dla niego przedmiotu.To oczywiście po to żeby skończyć taki przedmiot jak najszybciej i zająć się czymś konkretnym, ale wygląda to conajmniej śmiesznie na takich kierunkach.Ale to akurat mało ważne.Jeśli ktoś jest ambitny, to sam się kształci i robi coś w kierunku zapewnienia sobie wygodnego życia.Uczelnie dają do tego możliwość tylko jeszcze trochę chęci potrzeba do tego...Lewusy zawsze były, są i będa.Rynek używanych 15 letnich golfów musi mieć swoich klientów.Czy ktoś studia skończył czy nie, wcale nie decyduje o tym na ile jest inteligentny i co jest w stanie osiągnąc
Zgłoś
tranzystor 2014-01-23, 20:29
speedster napisał/a:

Czy ktoś studia skończył czy nie, wcale nie decyduje o tym na ile jest inteligentny

Jak najbardizej prawda, ale obecna produkcja "inżynierów" i "magistrów" sprawiła, że utalentowani fachowcy po technikach nie są wcale zauważani.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem