👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:55

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
U nas w klasie tez byl taki co gadal po slasku... ale pozniej sie okazalo ze jest tylko uposledzony.

Co Weekend leci na TV Silesia Winetoo po Śląsku...
Polecam, można się popłakać ze śmiechu.
Polecam, można się popłakać ze śmiechu.

Zgadza się Ślązacy to tacy na wpół zniemczeni ciemni polscy chłopi, co ich niemiec do kopania wegla zagnał.
Prosty przepis na śląski: Znaj polski, liźnij trochę niemieckiego, mieszaj oba tak jak ci się podoba. Voilà! Mówisz po śląsku.
Ponoć od wielu, wielu lat są głosy o uznaniu śląskiego jako odrębny język, ale śląskie dialekty zbyt różnią się między sobą, by można je było ustandaryzować.
Ponoć od wielu, wielu lat są głosy o uznaniu śląskiego jako odrębny język, ale śląskie dialekty zbyt różnią się między sobą, by można je było ustandaryzować.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie