Xxxwroclaw napisał/a:
korba bokiem poleciała
A tłoki wydechem

podpis użytkownika
Nie jestem wszyscy, nie mam na imię każdy.
Hose88 napisał/a:
A tłoki wydechem
Ale da się naprawić przez wydech

podpis użytkownika
Doskonały i nieomylny inżynier to taki, który unika drobnych błędów na drodze do wielkiej katastrofy.
Hose88 napisał/a:
A tłoki wydechem
No.... tylko to jest winkiel i ma jeden duży tłok

sereja3 napisał/a:
No.... tylko to jest winkiel i ma jeden duży tłok
Tak naprawdę to Mazda miała 2 tłoki. A sinik Wankla miał trochę inny model.
@up według angielskiej wiki 1300 (praprzodek Mazda Familia / 323 / 3) miała R4 1272cc 77hp pod maską, więc 4 tłoki.
Była jeszcze na jej bazie wersja z Wanklem - Familia Rotary (rynek rodzimy) / R100 (eksport) z silnikiem 982cc 10A rotary o mocy "tylko" 100hp (z powodu małego gaźnika więcej się nie dało wyciągnąć, stąd też jej eksportowa nazwa R100 - BTW to auto z lat '70) - która powstała przez sukces rynkowy Mazdy Cosmo. Z tego co widzę razem z Cosmo zapoczątkowały serię RX.
Była jeszcze na jej bazie wersja z Wanklem - Familia Rotary (rynek rodzimy) / R100 (eksport) z silnikiem 982cc 10A rotary o mocy "tylko" 100hp (z powodu małego gaźnika więcej się nie dało wyciągnąć, stąd też jej eksportowa nazwa R100 - BTW to auto z lat '70) - która powstała przez sukces rynkowy Mazdy Cosmo. Z tego co widzę razem z Cosmo zapoczątkowały serię RX.
bleblebator1 napisał/a:
Ale da się naprawić przez wydech
ginekolog by dał rade
podpis użytkownika
znowu wróciłem na sadola
Według mnie rozerwało koło zamachowe (brak płynów) Tak zwani "Tunerzy" odciążają je wiercąc otwory. Efekt jest spektakularny
Najmocniej w takim przypadku dostaje skrzynia (tzn. obudowa sprzęgła)

Najmocniej w takim przypadku dostaje skrzynia (tzn. obudowa sprzęgła)
ja nie wiem czemu debile jarają się głośnym wydechem. Fajnie jest jak mocna fura i elegancka fajnie mruczy, ale nie... Sebix musi dowalić jakiś używany pseudo wydech z oeliksa do swojego szroto-bmw i pierdzieć tym badziewiem na całą okolicę o 2 w nocy.
podpis użytkownika
już raz mnie zaprosili.