Witam, z okazji zbliżającego się Święta Niepodległości postanowiłem nagrać własną wersję Mazurka Dąbrowskiego.
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2013-11-09, 19:13
a dlaczego? bo nikt nawet nie pomyslal, żeby wykonac hymn po niemiecku czy rosyjsku... zawsze wykonywany byl w oryginale i z odpowiednia powaga co dawalo wielkiego kopa, motywacje i dlatego przetrwalismy... bo tozsamosc narodowa byla przeogromna... czasy sie zmienily, fakt, wtedy za takie wykonanie jak Górniakowej czy cover w innym stylu muzycznym bylaby kara minimum wykluczenia spolecznego, a teraz jeszcze sie takie osoby klepie po ramieniu...
no, ale czego się spodziewać kiedy Polacy mają prezydenta, który mówi po Polsku, ale piszę jakimś dysdialektem...
konto usunięte
2013-11-09, 20:37
Super wyszło , leci piwo! DLA HEJTERÓW: wolałbym słuchać tej wersji niż Edytki
Aż zapuazowałem Master Of Puppets.. piwo leci w ciemno!
konto usunięte
2013-11-09, 20:41
Tak czy innaczej bezczeszczenie hymnu ;/
konto usunięte
2013-11-09, 20:43
Nie slucham metalu, ale to wykonanie mi sie podoba! Szacun.
konto usunięte
2013-11-09, 20:59
Gościu powinien dostać mocno w ryj to się nauczy nie profanować hymnu. To tak jakby narysować godło Polski np. w czarnych kolorach. To jest karalne.
konto usunięte
2013-11-09, 21:17
konto usunięte
2013-11-09, 21:21
pisage napisał/a:
Co to za gitara? Wykończenie przypomina Gibsona Flying V, ale potki ma na górze i tylko jeden humb.
Brawo za wykonanie. Nie mógłbyś dodać paru efektownych slide'ów i vibrato w paru miejscach? Nabrało by to niepowtarzalnego charakteru...
To jest składak, sam ją składałem z różnych części, a potki są u góry bo kiedyś korpus był leworęczny, a ja przerobiłem na prawo
Szkoda, że tak kiepsko zrealizowane.
Gitara prowadząca powinna być najgłośniejsza, a brzmi jak tło do perkusji.
Generalnie spoko, ale na lepszych głośnikach nawet na minimalnym basie prawie nic nie słychać...
konto usunięte
2013-11-09, 21:52
Jakbyśmy mieli taki podkład do hymnu od razu byłoby widać kto rządzi tym zasranym światem!
W rządzie nie byłoby kaczek, kotów ze szlugiem w pysku oraz innych zwierząt, a poważni ludzie którzy nie boją się postawić w Brukseli czy u innych buraków!
No ale podkład mamy jaki mamy i ludzi w sejmie również na poziomie buraka cukrowego...