fajny ptak
a co to za nuta w tle?
Ku chwale ojczyzny , piwo leci.
Można sie smiac ale takie zwykle , male gesty jak odsluchanie hymnu , wywieszenie flagi sa fundamentem jaki buduje patriotyzm w ludziach , a patriotyzm przeklada sie na dume narodowa a w perspektywie na silny kraj.taka ameryka tego najlepszym przykladem.
podpis użytkownika
Kraina zwichnietej wyobrazni.
Brawo dzielmy się dalej ku uciesze wrogów, brawo k🤬a, brawo
podpis użytkownika
“I much prefer the sharpest criticism of a single intelligent man to the thoughtless approval of the masses.”
Cytat:
Tak jestem trochę pijany, no i co?
Ja też. Każdy może się napić

Za hymn 1 piwo to za mało.
"Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości" J. Piłsudski.
Mnie rozp🤬alają łyse typy nazywające siebie patriotami, którzy wydukać potrafią jedynie 2 zwrotki, a nawet ja, nie uznający siebie za patriotę, a nawet pałający niechęcią do rządu znam całość Polskiego hymnu! (ruski i włoski też przy okazji)
podpis użytkownika
Good evening, idiot hookers.
Muzz
2013-10-26, 1:20
Jak widzę kolejną batalię Ślązacy kontra reszta Polski to płakać aż się chce... Polak Polakowi Polakiem.
Konto usunięte
2013-10-26, 1:20
Szczam_na_koło - ciekawe dlaczego Polak (być może patriota) słucha Niemieckiego hymnu.. Hipokryta p🤬lony
Konto usunięte
2013-10-26, 1:21
MarioSwiony napisał/a:
Mimo, że jestem Ślązakiem piwo postawiłem.
I? Ja jestem z pomorza, i takich głupot nie piszę. Rozumiem że mieszkanie na śląsku jest straszne, ale nie płacz.
Jesteś może górnikiem? Może coś wybuchnie i problem będzie z głowy.
Konto usunięte
2013-10-26, 1:22
k🤬a mać! co jest z wami do ciężkiej k🤬y! Nawet przy Mazurku Dąbrowskiego potraficie się czepiać Ślązaków. Wiadomo zawsze znajdą się oszołomy (ruch autonomi śląska) o których się dużo mówi tak samo jak z innymi mniejszościami, a jedyne chciałbym Wam moi drodzy przypomnieć np o:
1) 3 powstania śląskie..o co walczyli? o Polski Śląsk!
2) Pacyfikacja kopalni „Wujek” za protest przeciw stanowi wojennemu
ale to ślązacy źli....górale podhalańscy, kaszubi i inni to co? żyją po wsiach( bez urazy) a że górnik poza tym że kopie pod ziemią to buduje miasta na powierzchni i trudno go nie uciszyć to jest zły.....tylko delikatnie przypomnę ile to górali sp🤬oliło do USA...a Ci co zastali nawet jednego wyciągu nie postawią bo zawsze jakiś się nie zgodzi i płot postawi w poprzek stoku.
Czemu ktoś tu przypomina nam nasz hymn? Pozornie głupie pytanie, ale jednak...
Pan_Generał jesteś z Pomorza, ja z Małopolski - dwa krańce kraju, a jak przyszłoby co do czego to jeden za drugiego by na wojnie życie oddał.
A ze ślązakiem? Strach w okopie siedzieć, bo by Cię niemcowi wydał.
Konto usunięte
2013-10-26, 1:34
Szkoda tylko że warszawe po wojnie na węglu odbudowano... ale szkoda mi słów żeby kłócić się z takim ćwierć inteligentem jak ty. mam 21 lat zostało mi 23 lata pracy w kopalni a potem w wieku około 46lat będę śmiał ci się w twarz że musisz zap🤬lać na moją emeryturę, pozdro!
Bez urazy dla reszty Polaków z poza śląska, ale każdy kto ma odrobinę oleju w głowie to to zrozumie
"Niemiec, Moskal nie osiędzie,
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.
(...)
Na to wszystkich jedne głosy:
"Dosyć tej niewoli
mamy Racławickie Kosy,
Kościuszkę, Bóg pozwoli."
Jestem Polakiem, mam 20 lat. Urodziłem się w niewoli, jak wszyscy moi rówieśnicy. Całe nasze pokolenie od samego początku jest ogłupiane, okłamywane i manipulowane. Otrzymujemy przymusową edukację: uczą nas myśleć schematowo i poprawnie wykonywać polecenia; historia, którą nas karmią jest przekłamana i niedopowiedziana w taki sposób, abyśmy sami wyciągali BŁĘDNE wnioski, wyrabiali opinie i poglądy. Jesteśmy zaprogramowani, by wiernie polegać na systemie i bać się zmian i wszelkich "odstępstw" od chorych, fałszywych, nienaturalnych norm. Jesteśmy skazani na egzystencjalną porażkę. Ślepo brniemy do kompletnego zniewolenia, dajemy się okradać i nie umiemy zapewnić sobie godnej przyszłości.
Jednak wierzę w ludzi. Mimo, że większość z nas to ślepi, głuchoniemi durnie, ciągle mam nadzieję, że otworzymy oczy. Mam nadzieję, że ludzie dostrzegą chory, skorumpowany, nieludzki burdel, który trzyma nas, Polaków, za jaja i nie daje szansy na odzyskanie przytomności. Mam nadzieję, że Polacy znów się w porę obudzą. Że znowu się zdrowo, przytomnie wku*wimy.
Nie dajmy się zniewolić po raz kolejny. Panie i Panowie, czas najwyższy, Lepiej już nie będzie.
Jestem wku*wiony. Mam dosyć tego cyrku, tego potężnego wała na tak wielką skalę.
W słowa Hymnu: Już dosyć, czas działać.
Ubudźmy się.