Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:07
W piątek 20 sierpnia, punktualnie o 16.00 Piotr Ikonowicz z Kancelarii Sprawiedliwości Społecznej zadzwonił domofonem do domu prezydenta Nowej Soli Wadima Tyszkiewicza. Miało to związek z zakładem, do jakiego doszło między dwoma panami. Chodziło o skoszenie trawnika w domu W. Tyszkiewicza i uregulowanie za otrzymaną za to zapłatę, jednego czynszu lokatora domu socjalnego w Nowej Soli. Zanim doszło do koszenia, obaj panowie zażarcie dyskutowali ze sobą przy wejściu do posesji prezydenta. A na początek W. Tyszkiewicz powitał P. Ikonowicza słowami : ,,Błazna nie zapraszałem, bo gdybym chciał zaprosić błazna, to bym zaprosił kabaret. Pan chce być od zieleni, czy chce Pan robić kabaret?"

Znalazłem na youtubie. Film z 2010
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
drv87 2013-05-08, 13:59
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-08, 15:32
Dziwne, że nikt jeszcze nie pojechał nic po Magdzie Gessler w tym temacie
Zgłoś
fifif 2013-05-08, 17:04
Ten gość ma w jednym punkcie rację: nie możemy kazać dzieciom marznąć w zimę przez rodziców. Także jeżeli kogoś na dziecko nie stać i nic z tym nie robi, dziecko powinno dostać schronienie i wyżywienie, a rodzic jak się nie będzie starał nawet o pracę to niech idzie na ulicę. Może i to niezbyt przyjemne dla rodzin, ale dla dzieciaka i ta lepiej tak, niż pokazać, że jak dorośnie i zrobi dziecko komuś to bez robienia niczego wszystko dostanie.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-08, 17:24
18zł czynsz miesięczny? Gdzie?
Zgłoś
tsunami1906 2013-05-08, 18:42
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
JackCola 2013-05-08, 18:53
JKM vel Ozjasz Goldberg to jeden z tych lepszych koszernych
Zgłoś
pietryna 2013-05-08, 23:18
karzelski napisał/a:

Przyłady mógłbym mnożyć. Wielu z was w końcu trenuje (pozdrawiam Workoutowców ) i spotyka się z różnymi suplami. Wiadomo, że na niektórych markach można polegać i a inne to ruletka i sam diabeł nie wie co z tego z etykietki jest w środku. Idealny wolny rynek - 0 kontroli, państwo się nie wpiernicza, nie kontroluje zawartości i składu, a co dopiero wpływu na zdrowie. "Niewidzialna ręka rynku" ma to sprawdzić i ocenić. Dajcie spokój do tego trzeba pieniędzy, laboratoriów, specjalistów. Kogo na to stać? I tu wchodzi ta nikczemna aparatura państwowa ze swoimi urzędami, normami i kontrolami (tak, za które z naszych kieszeni się płaci) i za dupę bierze surwieli.

Zauważ że sam pokazałeś przykład niewidzialnej ręki rynku która jednak się sprawdza. Ludzie doszli metodą prób i błędów do tego które marki są wartościowe, a które nie.
Jeszcze teraz w dobie internetu jest masa forów na których ludzie mogą wymieniać spostrzeżeniami więc ta ręka działa jeszcze szybciej i sprawniej doprowadzając w końcu do eliminacji mniej wartościowych producentów.

karzelski napisał/a:

To kosztuje owszem. To boli po kieszeni. Ale masz pewność, że to co z apteki rzeczywiście ma leczyć i jak pisze to tak jest.

Przykro mi ale gówno masz a nie pewność. Chyba nie widzisz jaki jest u nas efekt działania tej maszyny że takie dyrdymały gadasz.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem