Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:27
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
TrzyDwaJeden 2022-04-08, 23:50 25
NIe rozbił się, nie zginął, nie połamał, nie zderzył z innym glajdem - szkoda tracić 4 minut na oglądanie.
Zgłoś
Kris891 2022-04-09, 0:03
Co to za czujnik mu tak piszczy w tej kabinie.Jakiś fachowiec się wypowie,bo chciałbym wiedzieć......
Zgłoś
piter52 2022-04-09, 4:11 3
Nie znam się na szybowcach ale można zauważyć, że im większa prędkość wznoszenia (na wariometrze) tym pikanie jest intensywniejsze.Przy braku wznoszenia pikanie zanika przy zniżaniu przechodzi w buczenie...
Zgłoś
TerazPolska123 2022-04-09, 6:26 8
zupełnie nie wiem o co chodzi, gdzieś leci, jakieś chmury, coś pika
Zgłoś
Halman 2022-04-09, 6:43 3
TerazPolska123 napisał/a:

zupełnie nie wiem o co chodzi, gdzieś leci, jakieś chmury, coś pika

Ja nie wiem o co chodzi tym którzy dają temu piwa...
Zgłoś
Agoreth 2022-04-09, 10:24 44
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Halman 2022-04-09, 10:29 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Hexagon 2022-04-09, 11:29 1
pull up, pull up.... terrain terrain... i metalowa brzoza
Zgłoś
TrzyDwaJeden 2022-04-09, 13:14
Zgłoś
Raider 2022-04-09, 13:25
Nie zabił się ? To do dupy
Zgłoś
ellsworth 2022-04-09, 14:13
Zgłoś
kerys 2022-04-09, 16:34 7
ellsworth napisał/a:

Błędnik błędnikiem, ale wypuszczona ślina będzie lecieć zawsze w dół, przecież tak od razu się zorientujesz jak jesteś ustawiony względem poziomu, wystarczy nie zmieniać kierunku na czas testu i masz 100% pewność dołu.

Zgłoś
adamroweryskladam 2022-04-09, 21:36 3
Kris891 napisał/a:

Co to za czujnik mu tak piszczy w tej kabinie.Jakiś fachowiec się wypowie,bo chciałbym wiedzieć......

To jest wariometr. Urządzenie do mierzenie prędkości pionowej. Dzięki niemu wiesz czy masz prądy wznoszące lub czy trafiłeś na komin termiczny.
Zgłoś
0to 2022-04-09, 23:45 1
Wygląda jakby konia walił.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem