📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:39

I TAK POWIEM... tu trzeba zmienić cały ustrój polityczny. rządzić powinien monarcha typu Brunon K /próbował chociaż nie obiecywał/, gdyby tylko nie był on już znaną prowokacją polityczną dla zatrudnienia większej armii milicji..
Proszę się nie dziwić, że są takie wypowiedzi. Państwo nie jest dobrze rządzone i taki jest efekt: brak dobrego wykształcenia dla szerszej rzeszy społeczeństwa a jest to efektem braku pieniędzy a brak pieniędzy w dużej mierze jest spowodowany złym zarządzaniem większością sfer publicznych - niejasne prawo; złe (czyli brak) kształtowanie marki Państwa; niestawianie obywatelstwa Polskiego w pierwszym rzędzie (jest odwrotnie w tej chwili: Niemiec łatwiej zakłada firmę w Polsce niż polak w swoim kraju); brak ułatwień ekonomicznych i organizacyjnych w zakładaniu nowych firm przez naszych obywateli i brak lobbowania za już istniejącymi; brak znacznej reformy budżetu (pieniądze po części są topione w błocie a Polska w przeciwieństwie do innych bardziej rozwiniętych krajów nie może sobie na to pozwolić); brak planu rozwoju gospodarki na najbliższe 15-20 lat (co mają wszystkie bardziej rozwinięte gospodarki od naszej)... Takich i innych powodów jest dużo, ale wina nie jest po którejś stronie politycznej (chociaż sam mam jakieś przekonania) tylko ogólnie po stronie stada bawołów na Wiejskiej (nie chcę uogólniać, ale 80% z nich nie powinna tam w ogóle być nawet w celach turystycznych). Najmniej są winni Ci ludzie, którzy udzielają wywiadu w powyższym materiale, bo oni przez zdecydowaną większość życia dostawali tylko kłody pod nogi.

biszkopt666 napisał/a:
Obawiam się że większość zagłosuje na PiS żeby nie wygrało PO.
Też pewnie tak zrobie, bo z dwojga złego lepiej w tą stronę, a pies, który dużo szczeka, nie gryzie.

Ponadto nie powinno byc parti tylko tak jak w stanach. Podzial na 2-3 stale obozy. wyelminuje to kierowNIE sie interesami parti tylko interesem panstwa.

Ja (jeśli będę mógł) zagłosuję na KNP ( czy jak ta partia od Korwina się zwie). Ot tak bo mi się Janusz podoba i myślę, że gdyby on się do władzy dorwał to by było zajebiście zabawnie

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie