@up: Jak ma obywatelstwo to już nie jest obcokrajowcem chyba...

Powiem Wam tak.
Mieszkając jakiś czas za polskimi granicami w Europie a także na Bliskim Wschodzie doszedłem do dosyć ciekawym aczkolwiek pewnie znanym wszystkim wniosków. Głównym problemem ludzi którzy emigrują jest brak w 99% asymilacji z ludnością kraju do jakiego emigrowaliśmy. Tworzone są specjalne "getta" gdzie dana ludność przebywa. Oczywiście innymi problemami jest znajomość danego języka w kraju w którym się przebywa a także wiele pomniejszych o których można wiele rozmawiać i wymieniać.
Mieszkając jakiś czas za polskimi granicami w Europie a także na Bliskim Wschodzie doszedłem do dosyć ciekawym aczkolwiek pewnie znanym wszystkim wniosków. Głównym problemem ludzi którzy emigrują jest brak w 99% asymilacji z ludnością kraju do jakiego emigrowaliśmy. Tworzone są specjalne "getta" gdzie dana ludność przebywa. Oczywiście innymi problemami jest znajomość danego języka w kraju w którym się przebywa a także wiele pomniejszych o których można wiele rozmawiać i wymieniać.
Statystyka naciągana jak plandeka na żuku
Chodzi o narodowość? Obywatelstwo...? Dane w dowodzie osobistym? Deklaracja przy spisie powszechnym...?
Dla przykładu:
Na Litwie mieszka 84,2% Litwinów
W Polsce mieszka 94,83% Polaków
Chodzi o narodowość? Obywatelstwo...? Dane w dowodzie osobistym? Deklaracja przy spisie powszechnym...?
Dla przykładu:
Na Litwie mieszka 84,2% Litwinów
W Polsce mieszka 94,83% Polaków

Nie ma się z czego cieszyć. W Polsce największym problemem jest akurat polactwo, a tego jest znacznie wiecej niz ten ułamek procenta.
Cieszycie sie a po prostu w Polsce jest tak c🤬jowo ze nikt nie chce tu przyjechac

Kraj nie piękny tylko c🤬jowy(biedny) dlatego obcokrajowców tu nie ma. Po prostu nie mają po co jechać do takiej biedoty. Z biedoty do biedoty jechać? bez sensu
Ot cały sekret
Ot cały sekret

Kowal_ssj5 napisał/a:
Wy kurna wszyscy źle tego obrazka używacie!
Toż to ma ironiczną wymowę!
Przykład prawidłowego zastosowania:
"Trzech bandytów włamało się w nocy do mojego domu. Mój mąż zastrzelił jednego z nich w trakcie gdy gw🤬cił naszą 5-letnią córeczkę. Dziś sąd wydał wyrok i skazał go na 25 lat więzienia.
Mój kraj, taki piękny."
"Lewicowy poseł został zatrzymany za przekroczenie prędkości. Gdy policjant wydał mu polecenie okazania prawa jazdy, ten wysiadł z samochodu i pobił go do nieprzytomności różowym dildo. W końcu został ujęty i aresztowany przez drugiego policjanta, jednak po okazaniu legitymacji poselskiej został wypuszczony z aresztu. Tuż po całym zajściu złożył doniesienie o przekroczeniu uprawnień przez funkcjonariuszy, a ci zostali dyscyplinarnie zwolnieni ze służby.
Mój kraj, taki piękny."