Krótka rozmowa z samicą dosłownie przed chwilą, która wywołała mi uśmiech na pysku.
Opowiada mi o swoim pomyśle związanym prezentacją elementów języka migowego w swoim projekcie, nazwijmy to- artystycznym.
W pewnym momencie rzuciłem:
-Ciekawe jak na migi porozumiewaliby się głuchoniemi bez jednej ręki..?
Odpowiedziała:
- Zapewne półsłówkami...
iamthelaw napisał/a:
Niech zgadnę. Masz kozę.
Nie zgadłeś, bo pólmózga.
Konto usunięte
2015-05-20, 15:24
Zrób fotę bo nikt nie uwierzy że znasz prawdziwą kobietę.
@UP To mogła być kobieta Sadola, nie mówił w końcu, że jest "prawdziwa"
jak "samica" to niemka, murzynka lub cyganka, nie ma czym sie chwalic...
Konto usunięte
2015-05-20, 22:22
A nie prosciej bylo by tak:
-Ciekawe jak na migi porozumiewaliby się głuchoniemi bez jednej ręki..?
- Zapewne półsłówkami...
Nie bylo bo wlasne/szukalem po tagach/jak bylo to wywalic....
Nie mają z tym problemu. Mając jedną rękę zajętą, pokazują znaki drugą. A znaki wymagające obu rąk pokazują częściowo, drugi głuchy zazwyczaj bez problemu rozumie o co chodzi.
Coś na zasadzie "ej podaj mi trójkę!" - niby niezrozumiałe, ale dwóch majstrów przy robocie będzie doskonale wiedziało o jakie narzędzie chodzi
podpis użytkownika
21 = 3 * 7
Gość do niewidomej bez laski.
-Wydaje mi się że niewidomi chodzą z białą laską?
-Nie wiem, nigdy nie widziałam niewidomego.
dobrze ze nie pol-dupkiem...
podpis użytkownika
Gdyby koza nie skakała.. c🤬je muje dzikie węże i tak zginiecie!
Faper Noster napisał/a:
Nie mają z tym problemu. Mając jedną rękę zajętą, pokazują znaki drugą. A znaki wymagające obu rąk pokazują częściowo, drugi głuchy zazwyczaj bez problemu rozumie o co chodzi.
Coś na zasadzie "ej podaj mi trójkę!" - niby niezrozumiałe, ale dwóch majstrów przy robocie będzie doskonale wiedziało o jakie narzędzie chodzi
Po nicku sądzę, że wiesz jak to jest mieć zajętą jedną rękę
podpis użytkownika
Ludzie, którym się nie podobam powinni przyjąć jedną prostą rzecz- cyjanek potasu.
@Faper Po nicku sądząc twoja dziewczyna to twoja ręka. Pewnie nie możesz się dogadać na kamerkach ty głuchoniemy perwersie.
Konto usunięte
2015-05-21, 0:53
Ostatnio rozmyślam tak o języku i mowie współczesnej. Trochę mi żal jak pomyśle o przyszłości kiedy wiem, że słowo "fapać" "fapować" etc. z etymologicznego punktu widzenia wywodzi się z "gimbomowy" i jest przejawem "kwejkalizmu" w języku potocznym. Trąd ten jest silny w rejonach ignorujących bogactwo znanych nam określeń.
Konto usunięte
2015-05-21, 8:34
No to się wydało, kto pisze te prześmieszne historyjki do "Chwili dla ciebie".
... a śmiechom tego dnia nie było końca...
TraumaDzieciństwa napisał/a:
Ostatnio rozmyślam tak o języku i mowie współczesnej. Trochę mi żal jak pomyśle o przyszłości kiedy wiem, że słowo "fapać" "fapować" etc. z etymologicznego punktu widzenia wywodzi się z "gimbomowy" i jest przejawem "kwejkalizmu" w języku potocznym. Trąd ten jest silny w rejonach ignorujących bogactwo znanych nam określeń.
Trąd to taka choroba... także co do "gimbomowy" to wypadałoby abyś krytykując ją nie powielał tego
TRENDU