



ehmm mikrofala podgrzewa wode znajdujaca sie w naczyniu, a nie naczynie...., dlatego wlasnie wsadzenie kotleta do mikrofali powoduje ekspresowa podeszfe, bo cala woda zawarta w miesie jest gwaltwonie podgrzewana i odparowuje (dlatego jak mamy wode w naczyniu to wlaczajac mikrofale nie zacznie ona odparowywac bo czasteczki wody gwaltownie drgajace na styku naczenie woda, zaczynaja ekspresowo oddawac cieplo do nacznynia), jesli chcecie sprawdzic jak dokladnie to dziala to polecam zdjac obudowe z magnetronu i uruchomic mikrofalowke (tylko wczesniej poproscie mame albo tate zeby wam zrobil zdjecie przed wlozeniem do trumny i wrzucil na sadola).

Dobra, przyznaje wam racje xD Skasuje to z postu, żeby wylądował wyżej w ocenach, bo kobitka niezła



Kraczełę napisał/a:
Z życia wzięte
![]()
Chyba z kwejka, jebzdzidy, wiochy, demotów i innych pedalskich stron wzięte
won do piekła

@up - to, że Ty odwiedzasz wszystkie pedalskie strony, to nie znaczy, że każdy.

Dzisiaj w pracy wyciągam z mikrofali miskę a w niej zupa grzybowa. Zagarniam z góry zupę... Zimna, przypomniał mi się ten napis. Nabrałem zupę z dna i poparzyłem sobie język i podniebienie. Czyżby bunt maszyn, już się rozpoczął?!


@kondziu7: mikrofalówki wytwarzają fale EM o czestotliwości 2,5GHz, na nie 2,5kHz, reszta sie nawet zgadza
I teraz wszyscy dają piwo myśląc; k🤬a ja też tak mam! Ale jaja! Czy może kryje się pod tym coś więcej.
podpis użytkownika
All legends have a beginnig, but a legacy lasts forever

Jeżeli ktoś potrafi obsługiwać mikrofalówkę to będzie miał z nią bardzo dobrze. Polecam poczytać o funkcjach itp. Studia uczą

Właśnie ugotowałem ryż w mikrofalówce.
Ryż w torebkach kupujesz.
Następnie up🤬lasz torebkę z nim do głębokiej
miski i zalewasz wrzątkiem.
Solisz/słodzisz, (jeśli to co będziesz robił z ryżem jest jałowe)
lub dosypujesz do wody czego k🤬a tam chcesz.
Ustawiasz urządzenie na 1500W i 10 minut grzania.
Michę przykrywasz, najlepiej "wieczkiem" specjalnie do mikrofali
i gotujesz.
W zależności jaki lubisz ryż, taki kupujesz i następnie po ugotowaniu
od razu odcedzasz (dlatego w torebce) lub zostawiasz przykryty,
żaby zrobił się papkowaty, czego nie polecam.
Ot i tyle.
W następnym odcinku duszenie mięsa z indyka dla walniętych dietą czy tam
innym c🤬jstwem.
Oczywista, z mikrofali.
Ryż w torebkach kupujesz.
Następnie up🤬lasz torebkę z nim do głębokiej
miski i zalewasz wrzątkiem.
Solisz/słodzisz, (jeśli to co będziesz robił z ryżem jest jałowe)
lub dosypujesz do wody czego k🤬a tam chcesz.
Ustawiasz urządzenie na 1500W i 10 minut grzania.
Michę przykrywasz, najlepiej "wieczkiem" specjalnie do mikrofali
i gotujesz.
W zależności jaki lubisz ryż, taki kupujesz i następnie po ugotowaniu
od razu odcedzasz (dlatego w torebce) lub zostawiasz przykryty,
żaby zrobił się papkowaty, czego nie polecam.
Ot i tyle.
W następnym odcinku duszenie mięsa z indyka dla walniętych dietą czy tam
innym c🤬jstwem.
Oczywista, z mikrofali.
podpis użytkownika
Popieram KOD - Komitet Ochrony Dachowców
@kondziu7 Tak profesjonalna mikrofalówka pobiera więcej prądu ponieważ magnetron ma większą moc i szybciej ogrzewa potrawę. To tak jakbyś mówił że czajnik 2kW jest bardziej oszczedny od 4kW :p Pobierasz więcej prądu ale urządzenie pracuje krócej więc koszty utrzymania są takie same.