

Wystarczy na środku talerza zostawić wolne miejsce a wtedy całość będzie podgrzana równomiernie

Najprościej jak sie da zasada działania mikrofali.
W niej się GOTUJĘ, co by do środka nie włożyć co zawiera WODĘ zostanie zagotowane w krótkim czasie.
Gotuje od zewnątrz. nie jest w stanie podgrzać czegoś w środku, jeśli środek jest ciepły to tylko dlatego że zewnętrzne warstwy przekazały troche ciepła do środka.
Można w niej też ROZMRAŻAĆ odpowiednim "innym" programem będzie wtedy rozmrożone ale nie ciepłe
W niej się GOTUJĘ, co by do środka nie włożyć co zawiera WODĘ zostanie zagotowane w krótkim czasie.
Gotuje od zewnątrz. nie jest w stanie podgrzać czegoś w środku, jeśli środek jest ciepły to tylko dlatego że zewnętrzne warstwy przekazały troche ciepła do środka.
Można w niej też ROZMRAŻAĆ odpowiednim "innym" programem będzie wtedy rozmrożone ale nie ciepłe
Uwaga! Życiowa porada. W mikrofali podgrzewa się różne rodzaje jedzenia w różny sposób. Wrzucanie całego obiadu na jeden talerz i wkładanie do mikrofali jest trochę... głupie
. Chyba, że jest to zupa, to fakt trzeba zamieszać. Do Mikrofalówki nie wstawia się jedzenia o różnej fakturze, albo o zbyt dużej różnicy wielkości. Jeżeli jest inaczej to najszybciej nagrzeją się najdrobniej pocięte kawałki jedzenia, i talerz który posiada bardzo małą ilość wody w swojej strukturze i bardzo równomiernie rozłożonej.
P.S.
Zaje**ne z Kwejka, Jebzdzidy i innych portali w ciągu dwóch dni. Masakra. Czy to, że talerz gorący nadaje się na Sadistica? Czy ja muszę kwa przeglądać tylko Harda?

P.S.
Zaje**ne z Kwejka, Jebzdzidy i innych portali w ciągu dwóch dni. Masakra. Czy to, że talerz gorący nadaje się na Sadistica? Czy ja muszę kwa przeglądać tylko Harda?


Czy ja wiem... to po prostu kwestia dobrej mikrofalówki.

Mikrofalówka z obrazka nagrzewa talerz w dużo mniejszym stopniu niż te złomy które macie w domu ponieważ bombarduje potrawę mikrofalami od góry zamiast z boku. Jest to model komercyjny bez tego durnego obracającego się talerza i jeśli spali wam się wasza stara mikrofalówka polecam zakup najtańszego modelu przeznaczonego dla cateringu.
necroboss@
W drgania są wprowadzane cząsteczki wody, odwracają się do siebie odmiennymi biegunami a przy pocieraniu o inną cząsteczke wytwarzają ciepło.
I w mikrofalówce nic innego niż woda nie będzie poddane temu procesowi bo są zastosowane jedna i ta sama wartość drgań w 2500 Hz(nie pamiętam dokładniej) i dla rozmrażania mniejsza ( jakieś 700Hz ). Choć byś nawet wsadził talerz do mikrofalówki to będzie on zimny dopóki nic innego go nie ogrzeje np: pulpeciki twojej matki
@pSTANLEY kupywanie profesjonalnej mikrofalówki jest niezbyt opłacalne mimo że działa lepiej to pobiera w chu więcej prądu. Trzeba po prostu trzeba wiedzieć jak działa i jest ok.
W drgania są wprowadzane cząsteczki wody, odwracają się do siebie odmiennymi biegunami a przy pocieraniu o inną cząsteczke wytwarzają ciepło.
I w mikrofalówce nic innego niż woda nie będzie poddane temu procesowi bo są zastosowane jedna i ta sama wartość drgań w 2500 Hz(nie pamiętam dokładniej) i dla rozmrażania mniejsza ( jakieś 700Hz ). Choć byś nawet wsadził talerz do mikrofalówki to będzie on zimny dopóki nic innego go nie ogrzeje np: pulpeciki twojej matki
@pSTANLEY kupywanie profesjonalnej mikrofalówki jest niezbyt opłacalne mimo że działa lepiej to pobiera w chu więcej prądu. Trzeba po prostu trzeba wiedzieć jak działa i jest ok.