@micran mnie tak samo to przeraża, rzeczy, które niegdyś były na porządku dziennym dziś są ewenementem, dla przykładu głupie otwieranie kobietom drzwi i przepuszczanie ich w najróżniejszych sytuacjach, niegdyś norma a dziś? No przykro...
Bo to teraz strach, że na feminiola trafisz.
Ale fakt chamstwo przeżywa jakiś bum demograficzny. I nie mówię tylko o przepuszczaniu kobiet, ale choćby o tym, że przepuszcza się wychodzących, używa słuchawek w miejscach publicznych, sprząta po psie, przestrzega ciszy nocnej, nie pyskuje starszym itd.
Nie każdy musi być nienagannym dżentelmenem, ale tu chodzi o braki w dobrym wychowaniu.
podpis użytkownika
Coraz więcej Homo, coraz mniej Sapiens w tych ludziach.

Ale c🤬j z pieszym, kiedy nagrodą jest zadowolenie motop🤬deczki!

Do pieca z hejtem, bądźmy dla siebie milsi! możemy liczyć tylko na takich ludzi jakimi sami jesteśmy!
Nie, nie jestem gejem!
Nie, nie jestem księdzem!
Nie, nie jestem p🤬deczką!
Jestem taki sam jak Wy. Różnica jest jedna - nie buduje swojej wartości w internecie bo nie muszę... nie udaje kogoś kim nie jestem! i żeby nie było... jebie mnie co o tym sądzicie, bo ja się z tym czuje dobrze

Edit. Nie, nie jeste Vege ani nic z takich nieznanych mi nazw

Speszyl for ju samon!
Do Admina: to nie był Caps Lock tylko Shift

podpis użytkownika
Jeden lubi żebra, drugi lubi mostek, a ja lubię schab, bo tam nima kostek.w 3:16 ktos mi wyjasni co to za podpaska na znaku? czy rzeczywiscie zrobili jakies takie koslawe "rondo"? skrzyzowanie z centralna wyspa? czy jaki c🤬j?
Takie ronda tylko 2 pasmowe stawia się na prostych odcinkach dla uspokojenia ruchu ( tam gdzie wcześniej było skrzyżowanie ), przy 2 pasmowych da się przez takie awaryjnie przejechać kompletnie na wprost, bez zwalniania.
U mnie takie jest w Dojazdowie ( czyli jednej z wylotówek z Krakowa )
podpis użytkownika
:oneko:A przypadkiem przejazd rowerem przez przejście DLA PIESZYCH nie jest wykroczeniem? Jednak w tym miejscu nie ma znaków pionowych i poziomych informujących o przejeździe rowerowym. (początek filmu)
no jest wykroczeniem:
art. 97 KW w związku z art. 26 ust. 3 pkt 3 PRD - a reguluje to obwieszczenie premiera z dnia 4.10.2013 w sprawie wysokości grzywien nakładanych w drodze mandatów karnych za wybrane rodzaje wykroczeń, i tak:
- jazda wzdłuż po chodniku lub przejściu dla pieszych pojazdem silnikowym: 250 PLN + 0 pkt
- jazda wzdłuż po chodniku lub przejściu dla pieszych innym pojazdem niż pojazd silnikowy: 100 PLN + 0 pkt
pozdro

Takie ronda tylko 2 pasmowe stawia się na prostych odcinkach dla uspokojenia ruchu ( tam gdzie wcześniej było skrzyżowanie ), przy 2 pasmowych da się przez takie awaryjnie przejechać kompletnie na wprost, bez zwalniania.
U mnie takie jest w Dojazdowie ( czyli jednej z wylotówek z Krakowa )
a nie mozna bylo zrobic tego ronda w ksztalcie 0 lub O-O ? oba rozwiazania bylyby wedlug mnie duzo bardziej komfortowe (zakladam ze wczesniej tam byla krzyzowka przy krzyzowce i przed to zrobili taka podpaske, zamiast rozwiazac to normalne (wyobraz sobie goscia, ktory jedzie tutaj z opola w lewo

Ale zgaszenie szeryfa (1:10) pierwsza klasa.
Nie gaszenie szeryfa. Tirowiec widząc korek, nie będzie się pchać na prawy pas mając mało miejsca, bo w momencie kiedy staną samochody, zablokuje dwa pasy. tir potrzebuje znacznie dłuższej drogi na zmianę pasa niż osobówka. Jak by był " szeryfem" to nie zrobiłby luki przed sobą. On po prostu zostawił miejsce na tyle żeby mniejsze auta mogły spokojnie zjechać zza niego na prawy pas a później wjechać przed nim na lewy spowrotem.