Główna Poczekalnia Soft (7) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 48 minut temu
Miłosierdzie.
konto usunięte • 2011-05-22, 11:09
Ktoś miał tu podpis "Bóg jest największym sadystą"

Nie chodzi mi o flejmy, tego rodzaju obrazki mają powodować przemyślenia, i pomimo tego że jest ich tu już dużo, może któryś kogoś poruszy.
Cejrowski powiedział że ma misję nawracać, ja chyba też.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2011-05-24, 20:16
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2011-05-24, 20:25 1
@ Bóg
Misz-masz:
sadol.pl/latajacy-leniwiec-vt79215.htm
Iście głęboki i sadystyczny filmik ,kutwa.
Zgłoś
Special 2011-05-24, 22:19
Znaczy, ze Bogu ogląda brytyjskie Tap Madl, czy co?
Zgłoś
sensi 2011-05-24, 22:57 1
Bóg napisał/a:

i skoro stać go było na interwencje w niektórych przypadkach, to Ci głodujący winni się czuć niesprawiedliwie, nie sądzisz?

mówisz o Starym Testamencie, tak? Kiedy Bóg miał przymierze z potomkami Adama, kiedy Jego lud był jeszcze Jego ludem, przed odrzuceniem go, nazwaniem Judy Niemiłowaną i Niemoimludem.
Zgłoś
konto usunięte 2011-05-25, 4:26
"Pytam więc: Czy Bóg odrzucił swój lud? Bynajmniej. Przecież i ja jestem Izraelitą, z potomstwa Abrahama, z pokolenia Beniamina. Nie odrzucił Bóg swego ludu, który uprzednio sobie upatrzył. (...) Nieodwołalne są bowiem dary i powołanie Boże"

Zaiste Ja, Pan, nie zmieniam się - Malachiasz.

Eh.. z tych cytatów stoi że chyba nie coś nie tak, choć może błędnie interpretuję, jak myślisz żołnierzu?
(ssiesz go).
Zgłoś
sensi 2011-05-25, 7:53 1
o, jak cytatami srasz to ja też. " Od was to zależy, czy może On okazać wam przychylność- mówi Pan Zastępów". "Nawróćcie się do mnie, a wtedy i ja zwrócę się ku wam".

Tamten tekst mówi o gniewie Bożym, który odrzucił swoje dzieci, jednak często wspominane jest w Biblii, że Pan nie odrzuca na zawsze, że zawsze się lituje.
Przypominam też, że Bóg zniszczył Sodomę, ale był gotów ją ocalić, gdyby znalazło się w niej choćby 5 sprawiedliwych. Nie znalazł ich.
Niestety tak już jest, że za czyny większości odpowiadamy solidarnie wszyscy.
Bóg nawołuje do nawrócenia i obiecuje opiekę nad ludźmi, jeśli oni zwrócą się do niego

a ssać nie zamierzam. Nigdy.
Zgłoś
konto usunięte 2011-05-25, 10:09
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Scarlet 2011-05-25, 10:13
Hagar napisał/a:

Niestety tak już jest, że za czyny większości odpowiadamy solidarnie wszyscy.

myślałam, że każdy jest sądzony za własne grzechy?
Zgłoś
sensi 2011-05-25, 10:22 1
Zgłoś
konto usunięte 2011-05-25, 10:27
Zgłoś
sensi 2011-05-25, 10:28 1
Bóg napisał/a:

bronisz jednorożcy.

jednorożców.

Bóg napisał/a:

to jeszcze nie istnieje

dziękuję.
Zgłoś
Scarlet 2011-05-25, 10:31
Zgłoś
sensi 2011-05-25, 10:48 1
Scar, jeśli czytałaś Biblię, to sama odpowiedz sobie na to pytanie. Sprawiedliwych ludzi nie ma, czyli dobrych i bogobojnych, nie było i nie będzie,(były wyjątki w postaci Abrahama, został usprawiedliwiony z wiary, czy Noego, który został ocalony wraz z rodziną, swoją sprawiedliwością uratował krewnych) dlatego przyszedł Jezus.
To zastanawianie się, co by jadły jednorożce, gdyby istniały.

Jak chcecie się czegoś dowiedzieć, piszcie na pw bo żeby wyjaśnić cokolwiek na podstawie biblii trzeba się trochę rozpisać.
Zgłoś
konto usunięte 2011-05-25, 12:55
Zgłoś
solton021987 2011-05-26, 12:12
@scarlet & "bóg"
czytam tak i czytam, wasze wypowiedzi, zauważyłem jedną prawidłowośc, pomimo waszego deklarowania sie jako ateistów, nie zachowujecie się jako tacy. Może i potraficie sypac cytatami, ale nie zmienia to faktu że cały czas stwierdzacie że Bóg jest zły i nie sprawiedliwy, czyli w skrócie tacy z was "ateisci" jak z koziej d... trąba.
Wy poprostu usilnie sie napinacie i staracie udowodni całemu światu że Bóg jest zły a Biblia pełna nonsensu.
Faktem jest to że z jakiegoś powodu istniejecie, a w waszym życiu zdarzyło sie jakieś nie powodzenie za które najłatwiej jest winic Boga... hipokryci z was fałszywi ateisci.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem