Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 47 minut temu
Mirin Dajo
grunwald1987 • 2010-05-23, 11:30
Mirin Dajo właśc. Arnold Gerrit Henske (ur. 6 sierpnia 1912 r. w Rotterdamie, zm. 26 maja 1948 r.[1]) holenderski fakir, uzdrowiciel, medium i wizjoner.

Stał się sławny ze względu na zdolność przebijania swojego ciała, różnymi przedmiotami, nie doznając przy tym najmniejszego uszczerbku na zdrowiu.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2010-05-23, 11:51 2
no chyba doznał jak po prawie 36 latach kopnął w kalendarz
Zgłoś
konto usunięte 2010-05-23, 12:04 4
Kiedyś oglądałem program gdzie wyjaśniali takie zjawisko. Badając pracę mózgu naukowcy doszli do wniosku że osoba przed samookaleczeniem wprowadza się w zwykły trans. Jako hipnotyzer hobbista znam się na tym Robiliśmy kiedyś eksperyment na mnie i na moim kumplu. Ja się wprowadziłem w głęboki trans i podałem odpowiednią autosugestię a kumpel znieczulił się alkoholem. Potem przekłuli nam dłoń na wylot igłą od zastrzyków (tylko skórę, to nie był żaden hard ) i ja w ogóle nie krwawiłem nie mówiąc o wywołaniu u siebie kompletnej analgezji a u kumpla pojawiło się kilka kropel krwi. Nie jestem pewien czy to nie było spowodowane rozszerzeniem naczyń krwionośnych przez alkohol u niego, ale z kolei ja nie czułem bólu więc może coś w tym jest
Zgłoś
konto usunięte 2010-05-23, 12:06 1
@up "pics or didn't happen"
Zgłoś
konto usunięte 2010-05-23, 12:25
gifek, ciekawe jakie inne rzeczy robiliście z kumplem, aż strach pomyśleć...
Zgłoś
N 2010-05-23, 13:11
a jak już eksperymentowaliście z kumplem to odbyt ci nie krwawił?
Zgłoś
Suka_Blyat 2010-05-23, 14:10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2010-05-23, 14:37 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Suka_Blyat 2010-05-23, 15:36
@gifek
zabawa zapewne fajna, ale powiedz mi pan jedno... czy starczy że będę komuś gadał zeby byl odpreżony i w ogóle i to już sie zahipnotyzuje czy cos jeszcze? wiem, że trzeba być rozluźnionym i tak dalej i jak w ogóle poznać, że ktoś już jest w stanei hipnozy? coś nam babka na wykładach mówiła na ten temat ale nie powiedziała jak kogoś hipnotyzpować a po stronkach w necie nie patrze bo na niektórych głupoty piszą ;/
jakbyś mógł polecić to poleć jakąś dobrą książkę na ten temat albo stronkę w necie chętnie się dokształcę w tej dzedzinie
Zgłoś
riodoro1 2010-05-23, 16:18 1
umarł na skutek zaaplikowania w odbyt ogromnego dildo uzbrojonego w kolce.
historycy spierają się czy nie jest autorem filmu "one man, one jar".
Zgłoś
Conscribo 2010-05-23, 16:40 1
e tam, z tym ziomem to było chyba tak, że po prostu zabliźniły mu się w ciele rany, tworząc kanały w ktore wkładał te wszystkie przedmioty, oglądałem o nim (chyba to było o nim) dawno temu dokument, trans nie powoduje zatrzymania akcji serca ani nagłego zakrzepnięcia wszelkich płynów. A tu jak widać krwi nie ma.
Zgłoś
konto usunięte 2010-05-23, 17:04
Ej, ale z hipnozą trzeba uważać. Moja znajoma robiła to kiedyś ze swoją koleżanką i tamta nie chciała wracać do naszego świata. W podświadomości jej się bardziej podobało. W końcu sama nauczyła się wprowadzać w trans (po wieeeeelokrotnych sesjach ze znajomą), co bywało nawet niebezpieczne.
A tak poza tym to w ogóle była trochę... eee... specyficzna...
Zgłoś
grauper 2010-05-23, 20:40
Zgłoś
konto usunięte 2010-05-24, 12:46 1
Conscribo napisał/a:

trans nie powoduje zatrzymania akcji serca ani nagłego zakrzepnięcia wszelkich płynów. A tu jak widać krwi nie ma.

Ale na pewno możesz zwolnić akcje serca i skurczyć naczynia krwionośne przez co mniej krwawisz. Co do nauki to ja się tego nauczyłem z wieluuuu książek, ale niezbyt pamiętam tytuły. Na necie tez można się sporo dowiedzieć ale książki są pewniejszym źródłem informacji.
Ogółem całość polega na wprowadzeniu podmiotu hipnozy w trans czyli obniżenie częstotliwości pracy jego mózgu z beta (albo alfa) najlepiej do theta (podobno da się do delta ale nie jestem pewien). Tyle teorii
W praktyce jest kilka metod wprowadzania w trans.
Interupt polegający na zakłóceniu wzorca myślowego (odkrywca tej metody siedział na krześle naprzeciwko podmiotu kilka minut i nagle wstawał wrzeszcząc śpij dzisiaj najczęściej stosuje się handshaking interupta czyli podchodzisz do kogoś, podajesz rękę w formie przywitania i nagle zanim osoba ją złapie przystawiasz jej przed oczy mówiąc śpij, to tylko ogólniki, tych metod jest więcej). Polega to na zrobieniu wyłomu w toku myślenia podmiotu poprzez zaskoczenie i w ten wyłom wepchnięcie jakiejś komendy, potem trans wystarczy pogłębić.
Fiksacja wzroku polega na wpatrywaniu się w jeden punkt dłuższy czas, metoda kiedy patrzy się w oczy hipnotyzera nazywa się urokiem (osoba która pierwsza mrugnie przegrywa )
Standardowe werbalne wprowadzenie w trans polega na długim (w moim wykonaniu około 30 minut, interupty trwają kilka sekund, ale mi nie wychodzą ;/) relaksowaniu podmiotu, najpierw nakazuje się mu rozluźnić ciało, potem rozluźnić umysł, potem przeprowadza się testy hipnotyczne (ktoś o to pytał więc potem to rozwinę) i jeśli wypadną pozytywnie wystarczy pogłębić trans. Potem podaje się sugestie i gotowe. Fajne są sugestie posthipnotyczne. Czytałem o przypadku kiedy facet po 6 latach od ostatniej wizyty u hipnotyzera nagle wybiega z domu niosąc krzesło i siada na trawniku. Okazało się że dostał takie polecenie i był tego nieświadomy, ale to zaakceptował
Są jeszcze inne metody ale te 3 są najczęściej spotykane
Co do testów hipnotycznych to aby ocenić czy ktoś wszedł w trans podaje mu się sugestie które wykonuje, popularne testy to
Test zamkniętych oczów, wmawiasz podmiotowi że zamiast powiek ma jeden płat skóry i próbuje otworzyć oczy ale nie daje rady i im mocniej próbuje tym mu ciężej (mój ulubiony)
Moneta, kładzie się komuś monetę na dłoni i wmawia że ręka się obraca, albo że moneta sama się zsuwa i podmiot obraca ręke
Katalepsja czyli wywołanie skurczu (nie pamiętam). Mówisz osobie że jej ręka staje się coraz lżejsza jak powietrze i podnosi rękę, albo wmawiasz jej że ma ciało twarde jak deska i możesz ją położyć na 2 krzesłach opartą o nie głowa i nogami (to dobry test bo ciężko go oszukać, czasami jeśli hipnotyzujesz kumpli mogą udawać by zrobić ci frajdę, ale jeszcze nikogo na tym nie przyłapałęm )
Można wywołać częściową analgezję (niewrażliwość na ból) i go dzióbać szpilką, albo kiedy podmiot ma otwarte oczy przekonywać go, że jest bardzo ciemno i obserwować źrenice (to raczej wymaga mocniejszego transu i na test się średnio nadaje)
To tak w skrócie, tego jest znacznie więcej tylko to słabo rozprzestrzeniona wiedza bo przez długi czas to było mistyczne zjawisko dla wybrańców Strasznie mnie to irytuję bo uczyłem się tego 3 lat, potem powstał film mentalista, pojawił się daren brown i nagle każdy mówi jakie to fajne i z elitarnej wiedzy stało się czymś pospolitym.
Tak na marginesie nie tylko hipnoza jest fajną zabawą, polecam też NLP -programowanie neuro-lingwistyczne to zbiór technik zaczerpniętych od najlepszych psychologów i.t.p z lat 70 (honorowo osiągnąłem poziom mistrzowski ^^)
Zgłoś
emilio85 2010-05-25, 1:49
facet miał przetoki w ciele - jak dziurki na kolczyki w uszach =]
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem