u................a
2010-03-23, 20:24
a ja myślałem, że mieć wszystko w dupie i włączyć wycieraczki - to prawidłowa odpowiedź
ja bym się zatrzymał, zjarał bongo i pojechał dalej słuchając niszczącej mózg nuty jakiejś.
podpis użytkownika
Jak masz gadać głupoty to lepiej nic nie mów.
S................a
2010-03-23, 21:45
zabić żyda którego to wina że tak się stało.
k................3
2010-03-24, 7:50
nie mam samochodu.. no żesz k🤬a
ja bym skakał w przepaść, przynajmniej bym se polatał i byłby materiał na harda
podpis użytkownika
Nie lubię hejterów. I trolli.
chciałem tylko zauważyć że samochód straży pożarnej nie jedzie z taką sama prędkością
ps. nigdy nie lubiłem fizyki ;p
G................N
2010-03-29, 20:11
A gdzie w tym wszystkim murzyn?
b................5
2011-01-23, 18:37
w Twoim opisie sytuacji jest błąd. Skoro rozwiązaniem zagadki jest "zejście z karuzeli" , a jak napisałeś po lewej masz przepaść, tzn, że karuzela kręci się zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Zakładam również, że wóz strażacki nie znajduje się na środku karuzeli, tzn nie przechodzi przez niego oś obrotu. Z tego wniosek, że karuzela znajduje się na tym samym ramieniu, co Twój samochód, z tym, że bliżej środka. No więc w takiej sytuacji, wóz strażacki ma jedynie taką samą prędkość kątową co Ty, natomiast prędkość liniowa jest niższa (bo v=wr [w-> omega], wóz strażacki jest bliżej środka, więc jego odległość od środka [r] jest mniejsza od Twojej)
tyle na ten temat
u................8
2011-03-02, 22:16
Ja bym nic nie robił.....
Zagadka jest nie do rozwiązania bo nie jest napisane w którym kierunku względem ruchu samochodu poruszają się wóz strażacki, świnia i helikopter. Nawet jeśli rozwiązaniem ma jest nic nie robić (jechać nadal z tą samą prędkością i wtedy nikt się z niczym nie zderzy) lub ewentualnie zejść z karuzeli to nie da się tego jednoznacznie stwierdzić na podstawie tekstu.