Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:07
Młody Ksiądz i jego Misja.
konto usunięte • 2013-01-12, 21:19
Młody ksiądz zaraz po seminarium duchownym zostaje przyjęty do osiedlowej parafii. Proboszcz chcąc przetestować jego powołanie postanawia dać mu miesięczną misje, która brzmi tak:
"Pierwszego dnia każdego tygodnia musisz pomagać i nawracać młodzież. Umawiaj się na spotkania grupowe, uczyć te młode dusze jak iść przez życie wraz z Bogiem!"
Młody ksiądz zgodził się na to bez problemu. Wypełnił swój kajet datami spotkań i niecierpliwe czekał do końca tygodnia.
Godzina 12.00, poniedziałek "Misję czas zacząć" pomyślał wchodząc na pierwsze spotkanie we wcześniej umówionej placówce. Puka do drzwi, otwiera patrzy, a tam grupka młodych łysych dzieciaków o kamiennych twarzach w większości ubranych "Na Sportowo" . Myśli sobie Ehh będzie ciężko ale dam rade! Siada razem z nimi w kręgu i pyta pierwszego z nich:
- A ty młodzieńcze co takiego złego zrobiłeś w życiu, że tu trafiłeś???
- Nic proszę księdza...
- Oj chyba kłamczuszek jestes mówi ze spokojem. No nic to może kolega odpowie na moje pytanie?
- Ja też nic Ojcze, poprostu tak wyszło.
- Lekko poddenerwowany ksiądz w myślach mowi sobie "A to gówniarze kłamią w żywe oczy, trzeba ich postraszyć może się otworzą". Pyta kolejnego i sytuacja powtarza się co raz.
W końcu zażenowany zaczyna krzyczeć:
WSZYSCY SĄ BEZ WINY TAK? SPŁONIECIE W PIEKLE ZA TE KŁAMSTWA BĘKARTY!!!
Strasznie wkur..ony wstaje, trzaska drzwiami i wychodzi.
Na korytarzu zaczepia go pewna kobieta pytając. Proszę księdza co się takiego stało???
A nie mogę sobie poradzić z tą trudną młodzieżą, jednak resocjalizacja to ciężka sprawa...
- Resocjalizacja? Pyta zdziwiona kobitka. Na Onkologii???

Kawał mój jeśli nie śmieszy to ch.j o/ Mam małego c🤬ja, więc piszę małymi literkami
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-01-12, 22:21 32
Pokazał im gdzie raki zimują!
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-12, 22:32 3
Bóg ich tak kocha, że chce ich mieć szybciej w niebie
Zgłoś
rune 2013-01-12, 23:41 7
za szczerość małymi literkami piwko leci
Zgłoś
mesiash 2013-01-12, 23:49
Gdzieś tam na początku zabrakło Ci wyjaśnienia na jakiego rodzaju spotkanai ma chodzić i nawracać młodzież, ale ogólnie nieźle.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-12, 23:52
Gdyby dało się, wrzuciłbym i z 5 piw za własny kawał, też staram się pisać własne.
Zgłoś
Meril 2013-01-12, 23:54 1
Nie ma jak dystans do siebie ;D (odnośnie tego małymi literkami)
Zgłoś
minetek 2013-01-13, 0:01
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 0:40 4
@up chyba wstawiłeś ten komentarz na złą stronę
Zgłoś
Momonti 2013-01-13, 0:50
@up
wątpię, trolujący katolicy nic nowego, a jak jesteś nowomodnym niewierzącym, to twoja sprawa.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 2:25
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 3:20
Zgłoś
smyndryl 2013-01-13, 13:49
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 22:20
@Aro1, nie wiedziałeś, że bycie praktykującym katolikiem jest teraz "trędi"? Każdy szanujący się hipster co niedzielę popyla do kościółka z różańcem
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem