Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Mocne
Pdst420 • 2025-05-24, 18:31
W więziennej celi wyrok dożywocia odbywa były więzień obozu koncentracyjnego Auschwitz, sądzony za gorliwe wypełnianie funkcji kapo. Z monologu do kamery poznajemy historię przeciętnego człowieka zniszczonego w potwornych czasach.

Reżyseria: Tadeusz Jaworski
Rok produkcji: 1963

podpis użytkownika

Zgłoś
żmij 2025-05-24, 22:58
lubimyczytac.pl/ksiazka/4813295/piec-lat-kacetu

podpis użytkownika

Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.

Burn! Loot! Murder!
Zgłoś
dream_catcher 2025-05-25, 11:37 1
Ż🤬dowska propaganda. A dlaczego by inaczej, o reżyserze czytamy: "Niezwykły portret Tadeusza Jaworskiego – polskiego Ż🤬da...." "polskiego" trzeba wziąć w nawias. Nie wykorzystuje się pojedynczych przypadków do pokazania całości. Tak jak reżyserka Holland, wydobywszy minimalny odsetek pokładów zwierzęcego ja, drzemiącego w polskim narodzie, generalizuje, chcąc obrzydzić nas Polaków innym nacjom, przy okazji WYBIELAJĄC STRASZNE CZYNY Ż🤬DÓW. Pokazuje przez ten pryzmat, a może chce zrównać czyny byłe i obecne ż🤬dów. NIE POLACY NIGDY NIE BOMBARDOWALI MATEK Z DZIEĆMI, nie wybieli. To samo słusznej telewizji, w Palestynie ginie 50 ludzi - matek, dzieci i mężów, od ż🤬dowskich pocisków - cisza - ż🤬dzi i świat milczy. W Ukrainie ginie dwóch od Rosyjskich pocisków - skowyt na cały świat. Nie kupuję tego filmy. Nie zaprzecza,że tak było, ale był to margines. Ile reżyser, który zamiast do izraela, wyruszył do kanady nagrał o potwornościach ż🤬dów filmów ? ZERO. A c🤬j z takim obiektywizmem
Zgłoś
żmij 2025-05-25, 13:35 2
dream_catcher napisał/a:

Ż🤬dowska propaganda. A dlaczego by inaczej, o reżyserze czytamy: "Niezwykły portret Tadeusza Jaworskiego – polskiego Ż🤬da...." "polskiego" trzeba wziąć w nawias. Nie wykorzystuje się pojedynczych przypadków do pokazania całości. Tak jak reżyserka Holland, wydobywszy minimalny odsetek pokładów zwierzęcego ja, drzemiącego w polskim narodzie, generalizuje, chcąc obrzydzić nas Polaków innym nacjom, przy okazji WYBIELAJĄC STRASZNE CZYNY Ż🤬DÓW. Pokazuje przez ten pryzmat, a może chce zrównać czyny byłe i obecne ż🤬dów. NIE POLACY NIGDY NIE BOMBARDOWALI MATEK Z DZIEĆMI, nie wybieli. To samo słusznej telewizji, w Palestynie ginie 50 ludzi - matek, dzieci i mężów, od ż🤬dowskich pocisków - cisza - ż🤬dzi i świat milczy. W Ukrainie ginie dwóch od Rosyjskich pocisków - skowyt na cały świat. Nie kupuję tego filmy. Nie zaprzecza,że tak było, ale był to margines. Ile reżyser, który zamiast do izraela, wyruszył do kanady nagrał o potwornościach ż🤬dów filmów ? ZERO. A c🤬j z takim obiektywizmem

Generalnie się zgadzam, mam tylko jedno pytanie; jaki jest Twój język ojczysty?

podpis użytkownika

Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.

Burn! Loot! Murder!
Zgłoś
Pdst420 2025-05-27, 10:08
@dream_catcher: z brakiem inteligencji jest, jak z brakiem uzębienia. Nie widać dopóki mordy nie otworzysz

podpis użytkownika

Zgłoś
dream_catcher 2025-05-28, 4:43
Pdst420 napisał/a:

@: z brakiem inteligencji jest, jak z brakiem uzębienia. Nie widać dopóki mordy nie otworzysz

Mój post był o obiektywizmie. Napisałem o tym w ostatniej linijce. Widać, nie powtórzyłem tego setki razy, aby było załapane .
Aleeeeee nie, jak nic, zawsze człowiek spotka myśliciela .
Myślałem, że "Intelygent" zrozumie. Jeszcze raz, to o czym był mój post. Ż🤬d kręci film i akurat z dziesiątków tysięcy kapo, przez zupełny przypadek wybiera Polaka, oczywiście nie mógł znaleźć, ż🤬da, niemca, węgra, rosjanina, w końcu ukraińca, łotysza czy litwina .... Nie! Wybiera człowieka - Polaka. Nie podnosi, że to naród Polski podczas II wojny poniósł największe straty osobowe (nie ilościowo, tylko proporcjonalnie - wyjaśniam bo znów "intelygent" się odezwie, a na polemikę nie mam ochoty) . Bo i po co robić konkurencje ż🤬dom? Oni zawsze są święci i o silnym charakterze. Nie ma wśród nich zbrodniarzy, a może przez przypadek ci co byli źli na katar zmarli, i nie było z kim wywiadu zrobić? To samo ma się do proporcji w relacjach z wojen. I proszę dla przykładu: "Gaza – 26 maj 2025r. – Izraelskie siły zbrojne przeprowadziły nocny nalot na miasto Gaza. W wyniku bombardowania szkoły Fahmi Al-Jarjawi zginęło co najmniej 30 osób, w tym wiele dzieci. Wiele ofiar spłonęło żywcem. Tej samej nocy, w wyniku różnych ataków na terenie całej Strefy Gazy, życie straciło łącznie co najmniej 50 osób."
Ja, osobiście wolę być obiektywny niż inteligentny tak jak ty. THE END - to dla "żmij", żeby ułatwić mu rozszyfrowanie jaki jest mój język ojczysty.
Zgłoś
Pdst420 2025-05-28, 11:07
@dream_catcher: Obiektywizm to sposób przedstawiania lub oceniania czegoś w sposób zgodny ze stanem faktycznym, niezależnie od własnych opinii, uczuć i interesów. Oznacza to również bezstronność i postawę badawczą wolną od przesądów i uprzedzeń.
A co strefy gazy to niech się wytłuką nawzajem, tak samo jak na wschód od Buga
BO TU JEST POLSKA

podpis użytkownika

Zgłoś