podpis użytkownika
J🤬 k🤬yMam nadzieje, że we wrzątku znalazło się pół kilo cukru
w celu?
w celu?
Gęstrza ciecz i wyższa temperatura wrzenia. Wpisz w google "wrzątek z cukrem" i w pierwszym, linku masz info że baba zabiła chłopa tą mieszanką i że umierał w straszliwych męczarniach.
P.S Sadol bawi i uczy

w celu?
wyższa temperatura wrzenia + gęstsza substancja, która trudniej odparowuje i dłużej trzyma się skóy. Gorący syrop.
Gęstrza ciecz i wyższa temperatura wrzenia. Wpisz w google "wrzątek z cukrem" i w pierwszym, linku masz info że baba zabiła chłopa tą mieszanką i że umierał w straszliwych męczarniach.
P.S Sadol bawi i uczy
Potwierdzam, udzielałem pierwszej pomocy po opażeniu świeżo zalaną herbatą z 6 łyżkami cukru. Nigdy nie zapomnę tego dźwięku odklejanych getrów od skóry. P.S. Z cyklu Sadol bawi i uczy, zanim ściągniesz ubrania po oparzeniu gęstą cieczą lej lodowatą wodę. Woda w pierwszej kolejnośći, gdyż te parę sekund robi kolosalną różnicę. Woda przeniknie od razu przez ciuchy do skóry, a tak ściąganie ubrań zajmuje dobrą chwilę i powoduję uszkodzenie naskórka.
Potwierdzam, udzielałem pierwszej pomocy po opażeniu świeżo zalaną herbatą z 6 łyżkami cukru. Nigdy nie zapomnę tego dźwięku odklejanych getrów od skóry. P.S. Z cyklu Sadol bawi i uczy, zanim ściągniesz ubrania po oparzeniu gęstą cieczą lej lodowatą wodę. Woda w pierwszej kolejnośći, gdyż te parę sekund robi kolosalną różnicę. Woda przeniknie od razu przez ciuchy do skóry, a tak ściąganie ubrań zajmuje dobrą chwilę i powoduję uszkodzenie naskórka.
Dzięki stary, cenna rada, szczególnie dla posiadaczy kaszojadów. Pracowałem w pogotowiu opiekuńczym z dzieciakiem oblanym od góry wrzątkiem. Rodzice bali się iść do lekarza bo zabrano im już dwójkę dzieciaków i nie chcieli żeby ten skończył w bidulu. Jak się zaczęło paprać to dopiero poszli. Chłopak wygląda jak lalka Ken włożona do budaprenu. Straszne. A tu każda sekunda ważna.