Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Moja wycieczka
f................8 • 2012-11-02, 12:32
Ogólnie to mam małe pojęcie o fotografowaniu, ale lubię czasem popstrykać. Nie nazywam się, jak byle jaki k🤬s z lustrzanką fotografem i nie wp🤬lam wszędzie fotek, ale przed chwilą przeczytałem tutaj o nawiedzonych miejscach i tak się składa, że niedawno odwiedziłem ciekawe miejsce, oczywiście nawiedzone tylko przez srające koty i szczające psy, ale klimat dość ciekawy.

Opuszczona część winnicy Achaia Claus z XIX wieku. Okolice Patras - Grecja. Szukałem niedaleko grobu Tholosa, ale to inna opowieść.

Reszta jak coś w komentach
Zgłoś
r................3 2012-11-02, 12:35
komentarz
Zgłoś
~Velture 2012-11-02, 12:38 6
Zrób czarno-białe zdjęcia i myśl ,że jesteś zajebisty. Ależ to k🤬a oryginalne.

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
~Sunday 2012-11-02, 12:39 29
up.
Nie czytaj opisu, napisz głupi komentarz i myśl, że jesteś zajebisty.
Zgłoś
f................8 2012-11-02, 12:42 54
Velture napisał/a:

Zrób czarno-białe zdjęcia i myśl ,że jesteś zajebisty. Ależ to k🤬a oryginalne.

Dziękuję za radę następnym razem jak będę robił zdjęcia jakiegoś śmietnika podkręcę saturation na maxa, może wtedy dostanę nagrodę za jakiś j🤬y Pop-art.
P.S.
Otwórz ślubny album babki, albo matki i wyzwij je od lanserskich i dz🤬k, starego, albo dziadzie od hipsterów, za to, że foty tam mają czarno-białe, przez to są c🤬jowi i mainstreamowi oraz, że popełnili wielkie faux pas
Zgłoś
a................i 2012-11-02, 12:46
Ty, no ale weź chociaż k🤬a napisz gdzie, co, dlaczego opuszczone, jakiś kawałek histori czy ki c🤬j, bo tak to suche jak studnia w Etiopii
Zgłoś
f................8 2012-11-02, 12:58 1
ac🤬jciwcycki napisał/a:

Ty, no ale weź chociaż k🤬a napisz gdzie, co, dlaczego opuszczone, jakiś kawałek histori czy ki c🤬j, bo tak to suche jak studnia w Etiopii

Przekonałeś mnie z tą Etiopią, zmieniłem opis ;]
Zgłoś
l................e 2012-11-02, 13:03 1
Zamiast kłócić się z debilami, dawaj resztę fotek
Zgłoś
K................l 2012-11-02, 13:20 1
Dawaj resztę zdjęć!
Zgłoś
r................3 2012-11-02, 13:40 1
to jeszcze zdjęć nie ma?! tutaj...
|
|
\/

wrzucaj foty ;]
Zgłoś
Ratilt 2012-11-02, 13:57 5
fryca88 napisał/a:

P.S.
Otwórz ślubny album babki, albo matki i wyzwij je od lanserskich i dz🤬k, starego, albo dziadzie od hipsterów, za to, że foty tam mają czarno-białe, przez to są c🤬jowi i mainstreamowi oraz, że popełnili wielkie faux pas

Robili czarno-białe bo nie mieli aparatu by zrobić kolorowe. A ty masz aparat, masz możliwości by zrobić w kolorze a nap🤬lasz odcienie szarości i "jestę fotografę". W byle jakim programie do obróbki zdjęć można potem w 3 sekundy usunąć kolory uzyskując dwie wersje, ale nie odwrotnie.
Podsumowując - nap🤬lanie czarno-białych fotek, szczególnie miejsc ciekawych, w których można by było coś poobserwować, to szczyt debilizmu i h🤬j (czarno-biały) ci w dupę

podpis użytkownika

Tak naprawdę to boję się nie tej strasznej osoby, która od dwudziestu lat stoi za moim krzesłem, lecz jej głosu. Nie jej słów przecież, a tonu, nieludzkiego, potwornie nieartykułowanego.
Zgłoś
f................8 2012-11-02, 14:01 25

Ratilt napisał/a:

Robili czarno-białe bo nie mieli aparatu by zrobić kolorowe. A ty masz aparat, masz możliwości by zrobić w kolorze a nap🤬lasz odcienie szarości i "jestę fotografę". W byle jakim programie do obróbki zdjęć można potem w 3 sekundy usunąć kolory uzyskując dwie wersje, ale nie odwrotnie.
Podsumowując - nap🤬lanie czarno-białych fotek, szczególnie miejsc ciekawych, w których można by było coś poobserwować, to szczyt debilizmu i h🤬j (czarno-biały) ci w dupę

Ja robię Smieną, na NRD-owskiej kliszy

Masz kolorowe z tych okolic, możesz sobie zjechać na ręcznym

Zgłoś
Squir 2012-11-02, 19:32 8
Nie ma co patrzeć na niektóre komentarze, w większości szkół jest dziś wolne. Mi osobiście zdjęcia się podobają.
Zgłoś
f................8 2012-11-02, 19:57 7
Squir napisał/a:

Nie ma co patrzeć na niektóre komentarze, w większości szkół jest dziś wolne. Mi osobiście zdjęcia się podobają.

Tak myślałem ;] ale lubię takich napinaczy, zawsze mają coś do powiedzenia, jakby były kolorowe, to też znalazłby się ktoś, kto napisałby, że c🤬jowe. Ja nie twierdze, że są dobre, po prostu są. Mam dystans do swoich umiejętności, to początki zabawy z aparatem, czytam, szczególnie Scotta Kelby i zapoznaję się ze sprzętem.

Przy okazji wiadomość do napinacza: nie ustawiam jak ty w swoim c🤬jowym Olympusie, który kupiłeś za 199 zł w promocji z Tesco, trybu B&W w samym aparacie. Robię cyfrowy negatyw RAW i obrabiam w Lightroomie, zatem kiedy chcę mogę zrobić z na powrót kolorowy, w barwach sraczki, czy dorzucić do każdego obrazka wypiętą dupę.
Zgłoś
Roxann 2012-11-02, 20:43 4
Ratilt napisał/a:

Robili czarno-białe bo nie mieli aparatu by zrobić kolorowe.

Kto, kto puścił w świat tą plotkę, że kolor/b&w zależy od aparatu. Sprawdź wiadomości nim się wypowiesz...

fryca88 napisał/a:

Ja robię Smieną,

Masz może coś jeszcze prócz Smienki?
Wracając do tematu, fajna historia, ciekawe zdjęcia i jak ktoś naprawdę nie ma do czego się przyczepić, to przyczepi się do wyglądu zdjęć... Zrozumiałabym to jeszcze jakbyś wrzucił zdjęcia rozmazane, nieczytelne i zwyczajnie brzydkie.
Fajny temat, mam nadzieję, że wyjdzie z Poczekalni, bo zwyczajnie cenię zaangażowanie i to, że chciało Ci się wyjść i pokazać kawałek świata i historii innym tutaj.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie