Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Mołotow na granicy
zxc1234 • 2025-07-16, 20:42
Funkcjonariusze zauważyli grupę cudzoziemców, którzy próbowali przekroczyć granicę polsko-białoruską. Doszło do tego niedaleko placówki Straży Granicznej w Czeremsze. Podczas interwencji ze strony białoruskiej leciały kamienie. W pewnym momencie w stronę polskich służb poleciały butelki — w tym koktajl Mołotowa, który wybuchł — poinformował podczas konferencji prasowej przedstawiciel Straży Granicznej.

15 lipca po godzinie 22:00 na polsko-białoruskiej granicy niedaleko Czeremchy

x.com/JacekDobrzynski/status/1945455484305396077

Zmieniono 1 razy Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2025-07-16, 22:12
Nam strzelać nie kazano, wstąpiłem na działo....
Zgłoś
darek1234 2025-07-16, 22:13 9
CzerstWybut napisał/a:

No, faktycznie, wytłumacz nam tu proszę o co chodzi?

O to chodzi, że w tym okresie prokuratura nie była jeszcze Bodnara tylko pisowsko-ziobrowskich z🤬bów. Przepisy w sprawie użycia broni zostały zmienione za Tuska i obecnie, w obronie własnej, SG może broni użyć. Powiesz, że rządziła już wtedy koalicja. Owszem, rządziła, ale tempo Koalicji w przejmowaniu urzędów z rąk pisowskich z🤬bów jest dla mnie niezadowalające. Poza tym nie doszedłeś do tego kiedy zostały wszczęte postępowania. Uzupełnisz?
I jeszcze jedno: każdy przypadek użycia broni jest związany z postępowaniem prokuratorskim, co nie znaczy, że strażnik graniczny zostanie skazany. Takie tytuły gazetowe są do dupy, bo wprowadzają zamęt
Zgłoś
trawa 2025-07-16, 22:20 4
Jeśli w takiej sytuacji nie można uzyć broni,to w jakiej? Niech żołnierzom zabiorą btoń,bo po co im ,albo jeszcze dadzą lizaki do rozdawania agresorom.
Za płotem doskonale wiedzą że mogą robić co chcą.Jakby choć raz poleciała seria ,to szybko by się tam uspokoiło.
Zgłoś
PsikutaBezS 2025-07-16, 22:23
Kraj NATO został zaatakowany i co dalej?
Zgłoś
acetylosalicylowy 2025-07-16, 22:26 2
Strzelać bez rozkazu
Zgłoś
Arathnmor 2025-07-16, 22:29 4
K🤬ie z drugiej strony granicy tylko czekają na akcję odstrzelenia jakiegoś pajaca z którego wydoili kasę - wszędzie kamery, ujęcia z kilku stron, czają się na błąd który będzie pokazany we wszystkich telewizjach obecnego bloku wschodniego. Kiedyś było łatwiej.

podpis użytkownika

"Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na milion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na milion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć." T. Pratchett
Zgłoś
Payan 2025-07-16, 22:30 3
Któregoś dnia granat poleci.
Zgłoś
CzerstWybut 2025-07-16, 22:56 17
darek1234 napisał/a:

O to chodzi, że w tym okresie prokuratura nie była jeszcze Bodnara tylko pisowsko-ziobrowskich z🤬bów. Przepisy w sprawie użycia broni zostały zmienione za Tuska i obecnie, w obronie własnej, SG może broni użyć. Powiesz, że rządziła już wtedy koalicja. Owszem, rządziła, ale tempo Koalicji w przejmowaniu urzędów z rąk pisowskich z🤬bów jest dla mnie niezadowalające. Poza tym nie doszedłeś do tego kiedy zostały wszczęte postępowania. Uzupełnisz?
I jeszcze jedno: każdy przypadek użycia broni jest związany z postępowaniem prokuratorskim, co nie znaczy, że strażnik graniczny zostanie skazany. Takie tytuły gazetowe są do dupy, bo wprowadzają zamęt

Wiesz co jest zadziwiające, że takim fanatykom wchodzącym w dupę tym sprzedawczykom siedzącym na stołkach nic k🤬a nie przemawia. Specjalnie ci zostawilem daty w artykulach a ty dalej swoje. Wedlug ciebie to że "Prokuratura Rejonowa Białystok-Północ wszczęła śledztwo w sprawie incydentu, do którego doszło 10 lipca na granicy z Białorusią. Śledczy sprawdzą, czy nie doszło tam do przekroczenia uprawnień przez polskiego żołnierza" - uważasz że to jest wporządku działanie? Doprecyzuje ze ten żołnierz użył broni gładkolufowej🙄 I ty jeszcze sie przyp🤬alasz do ludzi i piszesz wazeliniarzu że ten wspaniały rząd z bodnarem i rudym na czele zmienili prawo żeby żolnierze mogli uzywać broni 🤦‍♂️ przecież ten przepis jebli pod publike a żolnierze jak nic nie mogli tak dalej nie mogą. Mam w rodzinie i wsród znajomych wojskowych i mi niebraz powiedzieli jaka tam jest patologia z przepisami i jak w c🤬ja sie opinie publiczną robi. Nikt w tej sprawie sie nie odezwie bo dobrze wie że zaraz roz🤬bia mu życie i wp🤬la dyscyplinarke.

Wytłumacz nam tu czego byla winna Anna Michalska
że ja wyp🤬olili z pracy za informowanie o sytuacji na granicy, kiedy poslowie koalicji obywatelskiej latali po granicy z kocami i utrudniali obrone granic. Masz dobrze wyprany łeb🤦‍♂️
Zgłoś
kingpaler 2025-07-16, 22:57 12
darek1234 napisał/a:

15 lipca po godzinie 22:00 na polsko-białoruskiej granicy niedaleko Czeremchy

Daruś konkretnie i bez p🤬lenia. Rudy (inaczej zwany Oskar ze Stasi ) co mówił jak nie był premierem....cyt. „To są biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi”. Ania wprost w swojej autobiografii napisała o prusaku że jest "potulny" i wykona KAŻDY rozkaz z Berlina. Nawet tego k🤬a nie broń bo to są fakty.Pisoki liżą dupę ż🤬dom a twoi frajerzy gebelsom i też ż🤬dom....generalnie jak widze ta hipokryzje jednych i drugich i w tym wszystkim my sie żremy nie wiadomo o co to mnie k🤬a szlak trafia. Przestańmy wstawiac sie za sprzedajne k🤬y zwane "politykami" tylko zacznijmy byc Polakami .Bo nas zerżre ta wspólna nienawiść. Gadałem z zawodowym żołnierzem (Irak,Afganistan był na granicy z Białorusia na samy początku tego syfu) który powiedział wprost .....to jest k🤬a desant największego ścierwa ludzkiego jaki przedostaję sie z północnej Afryki i bliskiego wschodu. Po prostu maja zając się tubylczą ludnością w CAŁEJ Europie. Wystarczy jeden sygnał, bo dokumentów nie maja ale smartfony owszem juz posiadają . Dedukcja a nie propaganda!!!!
Zgłoś
zxc1234 2025-07-16, 23:01 3
@darek1234:
nie mam telewizora a na sadolu nie widze filmow z odstrzalu,
z netu dochodza jedynie informacje o uzyciu strzelby z gumowymi kulami i nap🤬leniu migrantowi kolba (swoja droga ten film chetnie obejrze)i potraktowaniu zolnierza z lokcia (wtf)
do tego jakies medialne pierdy o postępowaniach przeciw żołnierzom z granicy (wtf wogole)

sa pieprzone przejscia, chca sie dostac do kraju niech zap🤬laja z papierami w zebach a nie przez plot i na dziko

]
Zgłoś
Vegi18 2025-07-16, 23:14 6
Zobaczcie, moskale testują nas do czego mogą się posunąć, wyposażają podludzi w coraz to lepszą broń, zaraz będą używać pistolecików na gumowe kule, potem będą strzelać z kuszy, i w końcu z ostrej amunicji, a tusek i lewaki powiedzą że to w obronie własnej, i że to my musimy ich grzecznie przepuścić, jeżeli chcemy żyć.
Zgłoś
guziecguziec 2025-07-16, 23:37 4
Trolik1 napisał/a:

K🤬a, czegoś nie rozumiem. Koktajle Mołotowa to zabójcza broń, więc na co nasi czekali? Jakbym był w takiej sytuacji, to wszystkie magazynki byłyby puste. Proste jak konstrukcja cepa. Co tu rozumieć?

C🤬ja byś zrobił, a nie opróżniał magazynki w takiej sytuacji jak ta na filmie. Raz: przepisy/rozkazy. Dwa: rzucający był na terenie innego państwa i wschodnie reżimy tylko czekają na taką sytuację. Trzy: strzelałbyś przez metalową barierę, od której mogły by rykoszetować pociski i ranić/zabić Ciebie lub któregoś z kolegów. Cztery: magazynki to są opróżniane na hamerykańskich filmach z wojny w Wietnamie. I chociaż spędziłem ponad 160 dni na posterunkach i "szlifując podeszwami" pas przy granicy z Białorusią, to mówiąc szczerze nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobił. Na początek pewnie znalazł bezpieczne miejsce, z którego mógłbym dokładnie rozeznać się w sytuacji i upewnić, że nikomu z "moich" nic się nie stało oraz podał po radiu jaka jest sytuacja.
Pozdrawiam.
Zgłoś
brio2011 2025-07-16, 23:45 1
Ja bym tam wysłał każdego prokuratora który im robi pod górkę
Zgłoś
darek1234 2025-07-17, 0:24 2
CzerstWybut napisał/a:

Wiesz co jest zadziwiające, że takim fanatykom wchodzącym w dupę tym sprzedawczykom siedzącym na stołkach nic k🤬a nie przemawia. Specjalnie ci zostawilem daty w artykulach a ty dalej swoje. Wedlug ciebie to że "Prokuratura Rejonowa Białystok-Północ wszczęła śledztwo w sprawie incydentu, do którego doszło 10 lipca na granicy z Białorusią. Śledczy sprawdzą, czy nie doszło tam do przekroczenia uprawnień przez polskiego żołnierza" - uważasz że to jest wporządku działanie? Doprecyzuje ze ten żołnierz użył broni gładkolufowej🙄 I ty jeszcze sie przyp🤬alasz do ludzi i piszesz wazeliniarzu że ten wspaniały rząd z bodnarem i rudym na czele zmienili prawo żeby żolnierze mogli uzywać broni 🤦‍♂️ przecież ten przepis jebli pod publike a żolnierze jak nic nie mogli tak dalej nie mogą. Mam w rodzinie i wsród znajomych wojskowych i mi niebraz powiedzieli jaka tam jest patologia z przepisami i jak w c🤬ja sie opinie publiczną robi. Nikt w tej sprawie sie nie odezwie bo dobrze wie że zaraz roz🤬bia mu życie i wp🤬la dyscyplinarke.
Wytłumacz nam tu czego byla winna Anna Michalska
że ja wyp🤬olili z pracy za informowanie o sytuacji na granicy, kiedy poslowie koalicji obywatelskiej latali po granicy z kocami i utrudniali obrone granic. Masz dobrze wyprany łeb🤦‍♂️

Ja p🤬lę, przecież to proste jak dupczenie małolaty! Za każdym razem, w przypadku użycia broni w Polsce przez funkcjonariusza publicznego, prokurator bada czy strzelający nie przekroczył uprawnień. K🤬a, to bardzo proste!

zxc1234 napisał/a:

@:
nie mam telewizora a na sadolu nie widze filmow z odstrzalu,
z netu dochodza jedynie informacje o uzyciu strzelby z gumowymi kulami i nap🤬leniu migrantowi kolba (swoja droga ten film chetnie obejrze)i potraktowaniu zolnierza z lokcia (wtf)
do tego jakies medialne pierdy o postępowaniach przeciw żołnierzom z granicy (wtf wogole)
sa pieprzone przejscia, chca sie dostac do kraju niech zap🤬laja z papierami w zebach a nie przez plot i na dziko
]

Przecież organizuje tę akcję kacapia, czyli środowisko Siriuza. Czego nie rozumiesz?
Zgłoś
alpax 2025-07-17, 0:48
Czemu oni nie nap🤬lają do nich chociaż z gumowej amunicji.. dostałby jeden w oko to by się reszcie odechciało
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie