Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Mołotow na granicy
zxc1234 • 2025-07-16, 20:42
Funkcjonariusze zauważyli grupę cudzoziemców, którzy próbowali przekroczyć granicę polsko-białoruską. Doszło do tego niedaleko placówki Straży Granicznej w Czeremsze. Podczas interwencji ze strony białoruskiej leciały kamienie. W pewnym momencie w stronę polskich służb poleciały butelki — w tym koktajl Mołotowa, który wybuchł — poinformował podczas konferencji prasowej przedstawiciel Straży Granicznej.

15 lipca po godzinie 22:00 na polsko-białoruskiej granicy niedaleko Czeremchy

x.com/JacekDobrzynski/status/1945455484305396077

Zmieniono 1 razy Zgłoś
T... 2025-07-17, 11:32
A ta zidiociała Kurdej-Szatan, durna Holland czy tęczowa Ostaszewska nie maja nic do powiedzenia w temacie?
Zgłoś
joneczek 2025-07-17, 11:50 3
Za takie coś powinien być otwarty ogień z ostrej do wszystkiego co się rusza po drugiej stronie ogrodzenia.
Zgłoś
DeLux 2025-07-17, 12:05
Nie widzę wiadomości ilu nachodźców odstrzelino
Zgłoś
Jasiek93 2025-07-17, 12:07 2
Za miesiąc w święto Wojska Polskiego ruda k🤬a i tygrysek będą się chwalić jak to armia się rozwija, sranie w banie a za strzał do małpy w obronie granicy, kraju i własnego życia prokuratur. C🤬j w ryj rudej k🤬ie i jego bandzie.
Zgłoś
PentagramOdDiabła 2025-07-17, 13:09 1
Mojej siostry mężowi który we wojsku był i wysłało go na granicę k🤬y arabskie na granicy nos połamali gałęzią podczas interwencji. Chłop dopiero dosłownie chwilę wcześniej przeszedł operację jakąś nosa, coś tam z przegrodą nosową bo chciał iść na płetwonurka.. ogólnie po tym incydencie i po tym co zobaczył w armii zrezygnował.
Zgłoś
darek1234 2025-07-17, 13:54 2
kingpaler napisał/a:

Daruś, ci "biedni ludzie" są pokojowo nastawieni do Polskich żołnierzy czy nie???!!!Bo jeżeli do Ciebie nap🤬lał by gość kamieniami , dzidami lub koktajlem to stałbyś jak kołek czy byś się bronił???!!!Pytanie ludzkie , bo przepisy od 2013 i z lekkimi poprawkami przez twojego "boga Oskarka z Stasi" są konstruowane tak jakby k🤬a NIC SIĘ DZIAŁO , byłby czas pokoju....a to na logiczny łeb raczej na pokój nie wygląda. Chyba że że to ja źle interpretuję , subiektywny odbiór tejże rzeczywistości . Darku fanatyzm przesłania Ci fakty. Strzały ostrzegawcze powinny być normą a nie ciąganiem po prokuratorach, bo to jest wojna hybrydowa a nie konkurs dupczenia kóz przy granicy .

Nie wiem o co ci chodzi, ale pisałem o czymś innym, takie jest prawo i tyle. Pierdnij i Spocznij przez 8 lat nie potrafiło zmienić przepisów, Kamysz przepisy zmienił w zakresie użycia broni i w cywilizowanym państwie jest jak jest. konflikt graniczny trwa w najlepsze, ale chodzi o to, żeby kacapom nie dawać pretekstu.

cedrikk napisał/a:

Jemu nic nie przetłumaczysz to tylko jedno z jego paru kont xD. Niedoj🤬ia umysłowego u lewactwa nie wyleczysz. Chyba że rozgrzanym pretem

Słuchaj cepusiu, konto mam jedno, ale naucz się debilku czytać ze zrozumieniem, potem możesz opiniować

PentagramOdDiabła napisał/a:

Mojej siostry mężowi który we wojsku był i wysłało go na granicę k🤬y arabskie na granicy nos połamali gałęzią podczas interwencji. Chłop dopiero dosłownie chwilę wcześniej przeszedł operację jakąś nosa, coś tam z przegrodą nosową bo chciał iść na płetwonurka.. ogólnie po tym incydencie i po tym co zobaczył w armii zrezygnował.

W armii jest jak jest i niewiele się zmieniło i się nie zmieni, póki debile będą dostawać oficera za przynależność partyjną. Za Maciora i Błaszczaka armia poszła się j🤬
Zgłoś
pawelx 2025-07-17, 14:17 3
darek1234 napisał/a:

I Koalicja wprowadziła takie przepisy. Ty nadal tkwisz w Republice i TVPiS?

Koalicja poprzez prokuratora Generalnego nakazała ścigać żołnierzy jeśli by cokolwiek złego zrobili inżynierom.
Zgłoś
darek1234 2025-07-17, 14:22 1
pawelx napisał/a:

Koalicja poprzez prokuratora Generalnego nakazała ścigać żołnierzy jeśli by cokolwiek złego zrobili inżynierom.

Jakieś źródła? Widzę, że Polak prawaczek do wszystkiego by tylko strzelał, a za 8 lat panowania prawaczków c🤬ja się w prawie zmieniło. W rzeczywistości jednak sporo zważywszy ile te p🤬dy wpuściły cz🤬chów do kraju
Zgłoś
panar3 2025-07-17, 15:15 2
Trolik1 napisał/a:

K🤬a, czegoś nie rozumiem. Koktajle Mołotowa to zabójcza broń, więc na co nasi czekali? Jakbym był w takiej sytuacji, to wszystkie magazynki byłyby puste. Proste jak konstrukcja cepa. Co tu rozumieć?

Masz rację, jednak mają tylko broń gładkolufową i amunicję gumową, jak milicja. Nie wydają im broni i amunicji etatowej właśnie dlatego żeby dalej był syf. Jak już konieczność jest to amunicja jest w broni bocznej dowódcy patrolu i w ładownicach do broni długiej a rozkaz jest: nie podpinać magazynków i unikać konfrontacji...
Zgłoś
Lukash2107 2025-07-17, 16:12
To juz inżyniery pirotechnicy
Zgłoś
guziecguziec 2025-07-17, 18:31
joneczek napisał/a:

Za takie coś powinien być otwarty ogień z ostrej do wszystkiego co się rusza po drugiej stronie ogrodzenia.

No nie mogę, następny mądry. Kanapki z tornistra wyjąłeś?
Zgłoś
dOpieca 2025-07-17, 19:01 1
No k🤬a , w takim wypadku jak jest atak to juz od razu powinna byc odpowiedź. Polityków p🤬dy mamy co daja sie dmuchać na każdym kroku. U Chinczyków Ruskich czy gdziekolwiek gdzie sie nie p🤬la sprawa dawno juz bylaby zalatwiona a na granicy spokoj.
Zgłoś
joneczek 2025-07-17, 19:21
guziecguziec napisał/a:

No nie mogę, następny mądry. Kanapki z tornistra wyjąłeś?

Rozumiem że jesteś za tym żeby takich do domu przyjąć? Weź się ogarnij.
Zgłoś
wojtasbbi 2025-07-17, 20:14 1
Tylko czekać, aż hebanowi książęta zaczną używać granatów. To kwestia tygodni.
Zgłoś
Apages 2025-07-17, 20:27
Prawda podobno jest taka,że jeśli po prawie ktoś wybiera prokuraturę to oznacza że...był za krótki umysłowo by zostać adwokatem (i kosić kasę )! )) I coś jest na rzeczy... ))
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie