📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:28

Najbardziej mnie przeraża to, że strach jest stanąć w czyjejś obronie, bo nigdy nie wiesz czy kozaczek z kumplami nie wyskoczą z kosami. Dlatego ja staram się mieć przy sobie gaz pieprzowy.
@up
No oczywiscie pewnym jest, ze napastnicy mieli przy sobie miniguna i tylko czekali na wyciagniecie byle pistoleciku. Nauczycie sie czytac dzieci. Skoro ten gosciu za nimi pobiegl, to zdazylby wyciagnac i przeladowac przed dobiegnieciem do nich. Wtedy moze ich byc nawet 5 i tak z pistoletem nie maja szans. Ale co wy wiecie, bron znacie z filmow puszczanych o 21.
No oczywiscie pewnym jest, ze napastnicy mieli przy sobie miniguna i tylko czekali na wyciagniecie byle pistoleciku. Nauczycie sie czytac dzieci. Skoro ten gosciu za nimi pobiegl, to zdazylby wyciagnac i przeladowac przed dobiegnieciem do nich. Wtedy moze ich byc nawet 5 i tak z pistoletem nie maja szans. Ale co wy wiecie, bron znacie z filmow puszczanych o 21.
również polecam dobry gaz pieprzowy nie wiele kosztuje a może uratować życie
@gressive skoro broń palna mogłaby być ogólnie dostępna i dozwolona sami napastnicy również mogliby ją wyciągnąć, wtedy mogłoby się zrobić jeszcze bardziej ciekawie...
Mój znajomy zginął tez od noża, tyle że w.. Krakowie. Sytuacja dość podobna, też szedł z dziewczyną tyle że ugodzono go raz, a śmiertelnie.. w szyję. Kraków się raczej szybko nie zmieni, ale najgorsze jest to że inne miasta już biorą z niego przykład. Szkoda chłopaka.
Cytat:
Jako pierwszy zauważył je funkcjonariusz obsługujący miejski monitoring, to on wezwał na miejsce patrol policji. Funkcjonariusze wykonali oględziny miejsca zdarzenia, przesłuchali świadków i zabezpieczyli już nagrania z kamer monitoringu miejskiego.
Ja się pytam gdzie jest opublikowane nagranie z monitoringu, może po nim by ktoś rozpoznał zabójców.

A wiecie co jest najlepsze? Że goście odpowiedzą najpewniej za spowodowanie ciężkiego uszczerbku na zdrowiu z nieumyślnym spowodowaniem śmieci (156 paragraf 3 kodeksu karnego). Powiedzą, że chcieli go pociąć, a nie zabić i bardzo trudno będzie prokuratorowi udowodnić, że działali z zamiarem zabójstwa, a obrońca wykorzysta wszystkie niejasności. A bez tego nie odpowiedzą za zabójstwo...
Tak niestety działa polskie prawo, a wiem coś o tym.
Więc dożywocia, ani nawet 15 lat bym się tu nie spodziewał
Tak niestety działa polskie prawo, a wiem coś o tym.
Więc dożywocia, ani nawet 15 lat bym się tu nie spodziewał

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie