Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
juderaus 2025-04-08, 17:37 1
@Wolta123

Nie odpalił tylko zjeżdżał w dół na zapiętym biegu , puścił klamkę i silnik zakręcił w drugą mańkę. Teoretycznie powinien zgasnąć ale w starych sprzętach czasami zatrybi wstecz. Wtedy masz wszystkie biegi w tył. Miałem tak za gnojka w Jawie z tym, że zatrybił wstecz przy odpalaniu. Wrzuciłem 1 i się wyjebłem.
Zgłoś
żmij 2025-04-08, 18:00 3
juderaus napisał/a:

@Wolta123
w starych sprzętach czasami zatrybi wstecz.

W dwusuwach.

podpis użytkownika

Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.

Burn! Loot! Murder!
Zgłoś
Ardianwhite 2025-04-08, 18:38
Rutus napisał/a:

To chyba Iż.

Nie iż, iż miał inny bak, końcówki wydechu i błotnik tylny (przedni to jest tylny, mi przypomina od SHL)
Zgłoś
krokodyl_Hans 2025-04-08, 20:14
Ardianwhite napisał/a:

Nie iż, iż miał inny bak, końcówki wydechu i błotnik tylny (przedni to jest tylny, mi przypomina od SHL)

Przedni błotnik z Iż Jupitera, sąsiad miał takie cacko.
Zgłoś
Michał1812 2025-04-08, 23:25
To jest iż, najbardziej patolski z wszystkich patolskich motorów.
Zgłoś
winters506 2025-04-09, 9:27
Kurde, papieros mu chyba wypadł z ryja.
Zgłoś
trawa 2025-04-09, 12:52 1
To jest Iż jupiter z silnikiem i błotnikiem od starego IZ planeta. Silnik zerżnięty z DKW,ktory na tamte czasy był udany i miał sporą pojemność.
Niestety w Iżu udany to on nie był,bo nie dla wojska i materiały były z gówna.
Pewnie był tak często i dobrze serwisowany,że wytarł się przerywacz.Odpalił do tyłu bo miał z tego powodu bardzo późny kąt zapłonu.Wstecznego nie miał.
Potrafię takie coś rozebrać z zamkniętymi oczami (tylko rozebrać),a potem wyperdzielić na złom tam gdzie tego miejsce
Zgłoś
metyoo 2025-04-09, 15:24
TOMASZ1293 napisał/a:

Czy to nie czasem Java 350?

jawa miała dwa tłumiki, po sztuce z każdej strony
Zgłoś
FilonN 2025-04-10, 21:51
Zapłon na kowadełku źle ustawiony. Silnik prawie zgasł ale zaskoczył i zaczął chodzić do tyłu. Wiec kacap miał tylko biegi wsteczne. Kiedyś w MZecie tak mi się stało. Na CPNie przy odpalaniu odbiła mi kopka ale silnik odpałił. Wrzuciłem bieg i pojechałem do tyłu
Zgłoś