Główna Poczekalnia Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:25
edek_kotek 2025-12-29, 18:32 10
Zapłaci za naprawę dachu to mu się odechce pajacowania ze spadochronem.
Zgłoś
Demoniszcze 2025-12-29, 18:37 6
Ruski dron 6 generacji
Zgłoś
Tweed 2025-12-29, 19:12 1
Oł fok, Ufok!
Zgłoś
sothis 2025-12-29, 19:17
Chciał wpaść w gości ale nie całkiem wyszlo
Zgłoś
Pietrushka 2025-12-29, 20:52 2
Nowa jednostka bojowa. Parakomando xD
Zgłoś
radek225 2025-12-29, 21:56 5
Ilu ludzi zginęło latając na paralotni. Ale nie dlatego, że jest to niebezpieczne, ale dlatego, że ci debile latają 10-15m nad ziemią, zamiast wzbić się kilkaset metrów w górę. Mnóstwo ich zginęło uderzając w drzewa, budynki, słupy wysokiego napięcia m.in w moim mieście, gdzie mam aeroklub. Po co latać na wysokości przelotowej, jak można kręcić się tuż nad ziemią?
Zgłoś
Rotary 2025-12-29, 22:20
radek225 napisał/a:

Ilu ludzi zginęło latając na paralotni. Ale nie dlatego, że jest to niebezpieczne, ale dlatego, że ci debile latają 10-15m nad ziemią, zamiast wzbić się kilkaset metrów w górę. Mnóstwo ich zginęło uderzając w drzewa, budynki, słupy wysokiego napięcia m.in w moim mieście, gdzie mam aeroklub. Po co latać na wysokości przelotowej, jak można kręcić się tuż nad ziemią?

Chyba na motoparalotni?
Zgłoś
Sstoumer Wczoraj 0:09
radek225 napisał/a:

Masz rację, ale co to za emocje latać kilkaset m nad ziemią.
Jak chce się latać nisko to najpierw trzeba mieć sprawdzone miejscówki oraz umiejętności w miarę pewne.
Zgłoś
winters506 Wczoraj 9:56 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
majeńka Wczoraj 11:46
Paralotnią na paraolimpiadę!
Zgłoś
JW3390 Wczoraj 13:28 1
Odgłos jak by ktoś komara zabił packą
Zgłoś
radek225 Wczoraj 17:00
Rotary napisał/a:

Chyba na motoparalotni?

Wychowałem się praktycznie w aeroklubie. Za dzieciaka biegałem po hangarze pośród samolotów, śmigłowców, jak dobrze zagadałem to pozwolono mi siedzieć za sterami Wilgi, AN-2 czy szybowca Bocian. Rozmawiałem setki razy z pilotami i nikt nigdy na paralotnię nie powiedział motoparalotnia.

Sstoumer napisał/a:

Masz rację, ale co to za emocje latać kilkaset m nad ziemią.
Jak chce się latać nisko to najpierw trzeba mieć sprawdzone miejscówki oraz umiejętności w miarę pewne.

Dla mnie, który nigdy nie latał amatorsko na pewno byłaby to frajda. Możesz mieć najlepsze umiejętności, ale wystarczy, że lokalnie zerwie się wiatr, który zepchnie cię na drzewa, słupy zabudowania i po tobie. Tak właśnie zginął pionier lotnictwa Otto Lilenthal.
Zgłoś
Rotary Wczoraj 20:39
radek225 napisał/a:

Wychowałem się praktycznie w aeroklubie. Za dzieciaka biegałem po hangarze pośród samolotów, śmigłowców, jak dobrze zagadałem to pozwolono mi siedzieć za sterami Wilgi, AN-2 czy szybowca Bocian. Rozmawiałem setki razy z pilotami i nikt nigdy na paralotnię nie powiedział motoparalotnia.

Pytam, bo latam i na paralotni bez i z napędem, jakoś to trzeba odróżniać, a zastanawia mnie, jak na paralortni bez napędu można nisko latać.
Zgłoś
ufok Dzisiaj 10:57
Jak się dobrze przyjrzeć to nagranie wygląda podejrzanie. Bo niby koleś leci z silnikiem gdzie kosz jest spory a po przywaleniu w dach już tego kosza nie widać i raczej wygląda tak jakby leciał swobodnie. No chyba mu po przywaleniu ten silnik mu odpadł co jest mało prawdopodobne bo takie pędzące śmigło może zrobić sporo szkód.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem