Niektóre gatunki mają we krwi składnik chemiczny zapobiegający krystalizacji powodującej rozrywanie naczyń krwionośnych i śmierć. Ryby są stworzeniami zmiennocieplnymi, ponadto potrafią regulować swój metabolizm i zwalniać prace serca. Dodatkowo tu mamy przypadek zmrożenia zewnętrznego (szybki, szokowy proces w bardzo niskiej temperaturze), już czas odtajania o czymś świadczy

Mam coś na tego...
... c🤬ja

... c🤬ja

podpis użytkownika
☣ 404 tits not found ☣Cytat:
Niektóre gatunki mają we krwi składnik chemiczny zapobiegający krystalizacji powodującej rozrywanie naczyń krwionośnych i śmierć
Cukier.
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Pamiętam jak dziś święta w które zostawiliśmy karpia na balkonie w wiaderku na noc, aby go zabić. Był niesamowity mróz wtedy, około -25*C, karp razem z wiaderkiem był zmrożony na kość, następnego dnia wzięliśmy wiaderko do domu, aby odtajało, ku naszemu zdziwieniu karp właśnie ożył...
@Velture - skladowanie cukru w przestrzeni pozakomorkowej jest jednym z mechanizmow zapobiegajacych uszkodzeniu komorek w niskiej temperaturze. To jest rowniez jeden z proponowanych mechanizmow cukrzycy.