👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
49 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
WishMe napisał/a:
Pamiętaj chemiku młody wlewaj zawsze olej do wody... nigdy na odwrót
Pamiętaj chemiku zawczasu- wlewaj wodę do kwasu

Tak to jest jak sie wlacza grzalke we fryturze gdzie nie ma oleju grzalka sie nagrzala z tad dym na poczatku a kiedy zawiesil koszyk ociekajacy olejem bum. Zawsze jest troche oleju na dnie z tad reakcja po wlaniu wody idiota roku a wystarczylo wylaczyc i przykryc pokrywa od frytury.
Aż mi się przypomniało zdarzenie z Bury St. Edmunds,gdzie onegdaj pracowałem.
theonebull.co.uk/2017/10/02/fridays-fire/
Powód pożaru ten sam.Gość opróżnił fraja ale nie zgasił palnika.
Zgadnijcie czym gość jeździł?
Zawieszenie pełna hydraulika,nagłośnienie 2500W na stronę.Maska dzielona w połowie,otwierana Hydraulicznie
na siłownikach.
Tak,znałem go. Stan umysłu jaki nasuwa mi się na myśl o nim.
Pacjent.
theonebull.co.uk/2017/10/02/fridays-fire/
Zgadnijcie czym gość jeździł?

Zawieszenie pełna hydraulika,nagłośnienie 2500W na stronę.Maska dzielona w połowie,otwierana Hydraulicznie

Tak,znałem go. Stan umysłu jaki nasuwa mi się na myśl o nim.
Pacjent.
zwierzak30 napisał/a:
Aż mi się przypomniało zdarzenie z Bury St. Edmunds,gdzie onegdaj pracowałem.
Pacjent.
Same koła wiecej warte niz to auto

octave25 napisał/a:
No to się pochwaliłaś wiedza. Do gaszenia oleju służy koc przeciwpożarowy.
Wyobraź sobie, że istnieje coś takiego jak gaśnica do olejów i tłuszczów .
Na ścianie w sumie wisi nie tyle gaśnica co system gaśniczy i chyba nawet do tego by go użyć w razie zapłonu oleju. Tylko nie wiem czy oni go tu musieli ręcznie włączyć czy by sam zadziałał.
octave25 napisał/a:
No to się pochwaliłaś wiedza. Do gaszenia oleju służy koc przeciwpożarowy.
pozmieniało się , teraz masz małe gaśnice pianowe, które gaszą pożar olejów i sprzętu u elektrycznego. ...możesz sobie kupić za 400 zł już . Ale i tak strażacy doradzają najpierw koc a potem piana.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie