👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:34

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
chyba im wieksze kółko tym bardziej atrakcyjni z tego co słyszałem
ale lepiej poszukać w google ;] poco mu ten badziew

Plemię Mursi z Etiopi. Teraz to weszło w kanon BM, chyba lip plate trzeba w google wpisać i może traficie na jakiegoś eur/usa z takim czymś, tyle, że mniejszym.
I dla potwierdzenia zordona:
"Kobietom wkraczającym w dorosłe życie, rozcina się dolną wargę tak, by móc umieścić w niej gliniany krążek. Z czasem zamienia się krążki na coraz większe, mogące osiągać średnicę około 35 cm. Bilans jest prosty â im większy krążek w wardze kobiety, tym bardziej atrakcyjną jest w oczach plemienia i tym więcej krów jest w stanie oddać jej rodzinie mężczyzna chcący się z nią ożenić. Co ciekawe czasem walki o wybrankę, prowadzone na kije, toczone są na śmierć i życie."
Źródło: kok.blox.pl/2008/02/Pieknosc-z-plemienia-Mursi.html
I dla potwierdzenia zordona:
"Kobietom wkraczającym w dorosłe życie, rozcina się dolną wargę tak, by móc umieścić w niej gliniany krążek. Z czasem zamienia się krążki na coraz większe, mogące osiągać średnicę około 35 cm. Bilans jest prosty â im większy krążek w wardze kobiety, tym bardziej atrakcyjną jest w oczach plemienia i tym więcej krów jest w stanie oddać jej rodzinie mężczyzna chcący się z nią ożenić. Co ciekawe czasem walki o wybrankę, prowadzone na kije, toczone są na śmierć i życie."
Źródło: kok.blox.pl/2008/02/Pieknosc-z-plemienia-Mursi.html

jest tez teoria, ze niektóre plemiona przejęły ten zwyczaj, bo wtedy biali nie chcieli ich na niewolników.
nie wiem na ile została udowodniona.
nie wiem na ile została udowodniona.
Koles sie nawet przelizac z laską nie może z takim gównem w mordize. Ps. Laska na 1 filmiku jest po prostu pro XD ma 2 kółka XD

grauper napisał/a:
Koles sie nawet przelizac z laską nie może z takim gównem w mordize. Ps. Laska na 1 filmiku jest po prostu pro XD ma 2 kółka XD
robiac sobie to , zapomnieli jakie przyjemnosci ich omina ;D
grauper napisał/a:
jak widać .. radzi sobie jakoś

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie