Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:07
Na sadolu powrzucane są setki różnych walk tych dobrych i c🤬jowych, starcia Najmana czy Pudzilli w młodszej wiekowo grupie (czytaj gimbaza) są powodem nocnego moczenia się no ale takie czasy nastaly kicz w modzie a o historii zapominamy. Pisząc ten temat ciągle nie moge uwierzyc że o najlepszym Polskim bokserze w historii nie ma ani wzmianki, 90% z was pewnie nie wie że "The Greatest" na Olimpiadzie w 1960 stoczył bardzo wyrównaną walkę z Polakiem ktory wg mnie był nawet lepszy.

Panie i Panowie! Przedstawiam Polaka w starciu z przyszłą legendą boksu Muhammadem Ali!

Bilans Pietrzykowskiego:

Mistrzostwa Europy: Złoto (1955, 1957, 1959, 1963), Brąz (1953)

Igrzyska Olimpijskie: Srebro( Rzym 1960), Brąz (Melbourne 1956, Tokio 1964)

Mistrzostwa Polski: 11-krotny indywidualny Mistrz Polski(waga lekkośrednia 1954-1957, waga półciężka 1959-1966), oraz 3-krotny Mistrz Drużynowy(Legia Warszawa i BBTS)

350 walk, wygranych 334(220 KO), przegranych 14, remisów 2
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-12-10, 12:55
Pietrzykowski legenda polskiego boksu ale mogłeś dać jakąś walkę którą wygrał. Przegrać Alim to i ja bym potrafił
Zgłoś
dirty_pig 2012-12-10, 13:19
no jak dla mnie 2 pierwsze rundy dla Polaka ale w trzeciej dostał baty za dwie, słuszna decyzja moim zdaniem
Zgłoś
tds1974 2012-12-10, 14:11 24
A tak Zbigniew Pietrzykowski wygląda dziś. Big szacun!
Zgłoś
xmikexpl 2012-12-10, 14:13
No taki temat to rozumiem. Sam się dziwię że nie wiedziałem o nim wcześniej. Szacun i piffko leci
Zgłoś
hejcior 2012-12-10, 14:57 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-10, 22:29
Miło patrzeć na taką historyczną walkę szczególnie tutaj gdzie pełno się roi od nienormalnych pomysłów i ludzi.
Zgłoś
axbx 2012-12-10, 22:51 2
Szkoda ze jakis messi czy ronaldo sa uwazani za super sportowcow a o prawdziwych sportowcach tak niewiele osob wie...
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-10, 22:56
3 runda, styl pijanego mistrza
Zgłoś
ALLSHALLPERISH 2012-12-10, 23:35
Nimr0d - piwo za temat ! Sorry, że jedno ode mnie tylko,ale to antyalkoholowa polityka Sadistica
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-10, 23:38
Warto dodać, że na olimpiadzie w 1960 medale dla Polski wywalczyli także; Brunon Bendig, Jerzy Adamski, Kazimierz Paździor, Marian Kasprzyk, Leszek Drogosz i Tadeusz Walasek. Razem siedem medali olimpijskich w boksie amatorskim i trzecie miejsce w klasyfikacji medalowej. Cztery lata później również siedem medali i drugie miejsce w klasyfikacji medalowej. Złote czasy Polskiego boksu amatorskiego i boksu w ogóle.
Zgłoś
ilovesmashing 2012-12-11, 0:04
bardzo dobry materiał - piwko dla Ciebie
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-11, 0:48 1
Krótki filmik przybliżający karierę Zbigniewa Pietrzykowskiego

Zaczyna się 01:20, wymagana znajomość angielskiego.
Zgłoś
!Timon 2012-12-11, 0:49
Trener ze smutkiem w oczach wspominał jak za komuny na treningi przychodziło ponad 100 osób w 2009 jak przyszło nas 15 to było sporo. Do okręgówki było ciężej się zakwalifikować niż teraz do reprezentacji Polski [jego słowa]
Wcześniej było z kogo wybierać, teraz bić się nie wolno
Zgłoś
Echis 2012-12-11, 1:12
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem