📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:11

Nasza młodzież by we trzech to ładowała a po strzale renta na szumy uszne

Możliwe że jestem daltonistą, ale murzynów to ja tu nie widzę😐
Cytat:
Afrykańska myśl inżynierska.
Chyba arabska. Albo bliskowschodnia, ale nie afrykańska. Gdzie ty tu widzisz Afryka?
neon napisał/a:
Chyba arabska. Albo bliskowschodnia, ale nie afrykańska. Gdzie ty tu widzisz Afryka?
Afryka północna, czyli Algieria. Libia np.
"Improwizowany moździerz „barrack buster” – znany brytyjskim siłom bezpieczeństwa jako moździerz Mark 15 – wystrzeliwał metalową butlę z propanem o długości 1 metra i średnicy 36 centymetrów, która zawierała około 75 kilogramów materiałów wybuchowych domowej roboty i miała zasięg od 75 do 275 metrów."
Wiki.
Wiki.
zwierzak30 napisał/a:
"Improwizowany moździerz „barrack buster” – znany brytyjskim siłom bezpieczeństwa jako moździerz Mark 15 – wystrzeliwał metalową butlę z propanem o długości 1 metra i średnicy 36 centymetrów, która zawierała około 75 kilogramów materiałów wybuchowych domowej roboty i miała zasięg od 75 do 275 metrów."
Wiki.
I była kierowana! Przecież widać, że nigdzie nie doleciało, a budynek który wybuchł był 90° w lewo od kierunku wystrzału.
Panie przecież nikt z tego strzelał nie będzie.
No to pa tera!
No to pa tera!
Jarek_Wielki napisał/a:
I była kierowana! Przecież widać, że nigdzie nie doleciało, a budynek który wybuchł był 90° w lewo od kierunku wystrzału.
Uwzględnili prędkość, kierunek wiatru.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie