📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 10:38
Gdyby żyli w dzisiejszych czasach i zobaczyli ten temat, to by sobie postrzelali w łby z rozpaczy.
@SadekNieJadek chodzi o muzykę tworzoną elektronicznie - czyli bez użycia fizycznych instrumentów
Jakiś kretyn to wymyślił. Muzykę tworzą zarówno instrumenty, jak i syntezatory. W każdym gatunku doszukasz się jednego i drugiego. W wszelako pojętej muzyce gitarowej pełno jest brzmień klawiszy, syntezowanych organów i tak dalej. Z kolei patterny z instrumentów można usłyszeć w muzyce elektronicznej. Jedno i drugie jest potrzebne, a ze sobą mogą brzmieć naprawdę dobrze.
muzyka tworzona to wykonywana na zywo potem wyskakuja taka gaga z plejbekiem i gimbaza juz sie cieszy
wszystko co tworzy sie w domu tymi czy innymi programami teoretycznie jest do zrobienia i przez amatora zajmie mu tylko wiecej czasu
wez instrument byle jaki zagraj na zywo koncert poltorej godziny niewazne filhatmoniczny organowy gitarowy ale na zywo bez podkladu wspomagaczy dzwiekowych i innych gowien- i wtedy jestes kims--- teraz na kompie mozna spreparowac wszystko ale za cholere jak nie umiesz grac nie zagrasz tego na zywo
to jest muzyka proste
wszystko co tworzy sie w domu tymi czy innymi programami teoretycznie jest do zrobienia i przez amatora zajmie mu tylko wiecej czasu
wez instrument byle jaki zagraj na zywo koncert poltorej godziny niewazne filhatmoniczny organowy gitarowy ale na zywo bez podkladu wspomagaczy dzwiekowych i innych gowien- i wtedy jestes kims--- teraz na kompie mozna spreparowac wszystko ale za cholere jak nie umiesz grac nie zagrasz tego na zywo
to jest muzyka proste
@uookie
W filmie Metal: A headbangers' journey jakoś ludzie obeznani w temacie twierdzą, że gdyby oni żyli, to by raczej grali w zespołach rockowych, albo protometalowych jak deep purple czy black sabbath.
W filmie Metal: A headbangers' journey jakoś ludzie obeznani w temacie twierdzą, że gdyby oni żyli, to by raczej grali w zespołach rockowych, albo protometalowych jak deep purple czy black sabbath.
Nie byłoby muzyki, gdyby Bach się nie urodził wtedy, gdy się urodził. To on stworzył system równomiernie temperowany dur-moll, który stosowany jest do dzisiaj. To on ustalił kontrapunkt, wszystkie zasady harmonii i inne prawa, które stosowane są do dzisiaj, nawet w dubstepie, pop czy techno. Ten człowiek był geniuszem! Dlatego lubię każdy gatunek muzyki, bo każdy wywodzi się z mojego ulubionego, czyli muzyki klasycznej. A lubię nie tylko dlatego, że (jak dla mnie) brzmi świetnie, ale także dlatego, że jestem pełen podziwu dla ludzi, którzy potrafili każdy dźwięk z głowy przenieść na papier i odtworzyć go w rzeczywistości, pozostawiając niemożliwe do powtórzenia wrażenie. W muzyce klasycznej piękne jest wszystko - od melodii (jeśli takowa jest), poprzez ułożenie, uharmonizowanie, instrumentalizację, wszystkie zabiegi dynamiczne i tempa aż po wykonanie - każde wykonanie jest niepowtarzalne, ponieważ za każdym razem można odkryć inny sposób wygrania każdego dźwięku. A na to trzeba lat.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie