Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:05
Muzyka z Kosmosu
konto usunięte • 2013-05-09, 16:00
Już na ostatnich dniach, przed powrotem na Ziemię, astronauta Chris Hadfield wykonawca projektu ISS (International Space Station, Międzynarodowa Stacja Kosmiczna) z setkami studentów w Ontario Science Centre i z prawie milionem osób, głównie studentów z Kanady i z całego świata, wykonuje piosenkę "w zgodzie z ich lokalizacją".
Cytat:

For his last down link before returning to Earth, CSA Astronaut Chris Hadfield performed I.S.S. (Is Somebody Singing) with hundreds of students at the Ontario Science Centre and nearly a million people, mostly students from coast-to-coast Canada and around the world, performing the song in unison from their location.

Może nie jest sadystyczne, ale na mnie wywarło to ogromne wrażenie.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
siuno 2013-05-09, 19:17 1
W następnym odcinku jak zbudować kapsułę ratunkową przy pomocy elementów stacji kosmicznej, taśmy klejącej i ruskiego spirytusu pędzonego na miejscu.
Zgłoś
El Caudillo 2013-05-10, 13:09
Dzisiaj w wiadomościach na waszym ulubionym TVN 24 pokazywali typa bo mu coś tam ciekło ze stacji, dokładnie to amoniak. Ale wszyscy żyją łącznie z tym Panem więc się nie obawiajcie.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-10, 18:33 2
Cytat:

wykonuje piosenkę "w zgodzie z ich lokalizacją

Hehuehue Nie no, nie wysmiewam sie, ciezko to przetlumaczyc w sumie by zachowac sens, unisono to termin muzyczny oznaczajacy prostacko mowiac granie tego samego przez wiecej niz jednego wykonawce. "From their location" w tym przypadku oznacza ze oni byli u siebie, a on u siebie.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-11, 16:48
na marsa dolecieli tom stacjom kosmicznom?
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem