Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 6:05
Myślenie Amerykanów
konto usunięte • 2012-09-11, 20:50
Kolejny przykład na to, że Amerykanie uważają się za pępek świata.

Zrzuć bombę atomową na Hiroszimę -> zabij ponad 80000 tys. niewinnych ludzi -> uważaj to za sukces, udany "spektakl" przedstawiający potęgę państwa.

Rozp🤬ol 2 wieże w centrum Nowego Yorku -> zabij przy tym prawie 3 tys. ludzi -> słuchaj co roku 11 września, że to największa tragedia w historii tego kraju i ogólnie jacy to oni poszkodowani

El Dorado to ja raczej nie odkryłem.

I bonus:
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
anonymousm 2012-09-11, 23:56
Z brudnej dupy wyssany problem.
Kto ci w Polsce każe świętować rocznicę zamachów? Że przypomną o nich w wiadomościach to chyba nic dziwnego, taka spektakularna akcja była. Ale o Hiroszimie też przypominają. W tym roku na uroczystych obchodach w Japonii pierwszy raz odważył się pokazać ambasador USA.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-12, 0:01 1
JcS napisał/a:

11 lat zajęły Ci te przemyślenia. Nieźle czumulunga. Za jakieś 2 lata dotrze do Ciebie, że w Iraku Amerykanie nie szukali broni masowego rażenia

i zawsze znajdzie się jakieś gówno, które nie wytrzyma bez hejtu... otóż nie imbecylu, ten temat co roku jest poruszany i co roku robią z nich wielkie ofiary, co jest absurdalne, z racji tego, że to oni prowadzą większość wojen, a "te przemyślenia" zajęły mi 5 minut i są wciąż aktualne, bo ile można tolerować tych pajaców
Zgłoś
adiemus36 2012-09-12, 0:02
W Pearl Harbor zginęło więcej ludzi niż w obu atakach bombowych w Japonii.

Jeśli się nie mylę, to w PH tez byli cywile.
Zgłoś
miedziak 2012-09-12, 0:10 1
nie wydaje mi się żeby w Hiroszimie i Nagasaki zginęło aż 80 mln ludzi tak jak masz napisane :p
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-12, 0:14 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-12, 0:14 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-12, 0:39 2
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-12, 0:42 3
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-12, 0:47
Zgłoś
push3k 2012-09-12, 0:53
czumulunga napisał/a:

przecież niszcząc amerykańską flotę, mogli odpłacić się tym samym... no ale jak się ma dobry pretekst i asa w rękawie, to czemu by nie spróbować od razu z grubej rury

Fajnie, tylko zanim spuszczono bombki atomowe, dokonano kilka gigantycznych nalotów na Tokio. W jednym z nich w nocy z 9 na 10 marca zginęło 120-200 tysięcy ludzi. Więcej niż w obu atakach atomowych. Naprawdę dobry pretekst, przywalić atomówkami, kiedy kraj i tak już się słania do upadku.

Żeby było zabawniej te amerykańskie fagasy pisały, że zasłużyli sobie na to ostatnie tsunami, które nawiedziło Japonię, za ten atak na Hawajach. Amerykanie to dupki.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-12, 1:17 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-12, 1:42 1
wesołych świąt
Zgłoś
Kluska 2012-09-12, 7:27
Zgłoś
gnoj 2012-09-12, 10:49
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-12, 12:00 1
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem