
👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:13

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
IOI napisał/a:
to ze jest zaroodporne, nie znaczy ze mozna stawiac na otwartym ogniu
No co ty nie powiesz, do pierkarnika to sobie możesz chińszczyznę kupić, PRLowskie naczynia żaroodporne można śmiało wrzucać nawet do ogniska, wytrzymają wszystko
Wszystkie naczynia żaroodporne są odporne na hmmm... żar
ale muszą być ogrzewane równomiernie z każdej strony - w piekarniku albo choćby w ognisku , jeżeli ogrzewa się je od dołu płomieniem zaczynając od bardzo dużej temperatury to jest chyba oczywiste, że wytworzy się różnica temperatur która doprowadzi do mikro-pękanięć a ponieważ zahartowane szkło jest poddane naprężeniu cząsteczkowemu - przy najmniejszym nawet pęknięciu leci w drobny mak (co wie każdy, kto rozbijał szybę boczną w aucie)

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie