Ja tam nie opowiadam rasistowskich dowcipów.... rasizm to przecież przestępstwo, a przestępstwo to domena czarnych

- Proszę księdza, oszukałem Żyda. Czy to grzech?
- Raczej cud...
Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
- Raczej cud...
podpis użytkownika
Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih

podpis użytkownika
Tak naprawdę to boję się nie tej strasznej osoby, która od dwudziestu lat stoi za moim krzesłem, lecz jej głosu. Nie jej słów przecież, a tonu, nieludzkiego, potwornie nieartykułowanego.

ja rozumiem, że trzeba mieć dystans do świata i żyjemy w wolnym kraju
ale pytanie brzmi "kto traktuje to jako zwykły dowcip, a kto takie żarty traktuje, jako domenę jego postępowania i poglądu na świat.
bo granica między dowcipem, a rasizmem, homofobią itd jest bardzo cienka.
ja nic nie mam do tych żartów, ale nie chciałbym, żeby jakiś 15 latek brał to na serio i wprowadzał w życie...
ale pytanie brzmi "kto traktuje to jako zwykły dowcip, a kto takie żarty traktuje, jako domenę jego postępowania i poglądu na świat.
bo granica między dowcipem, a rasizmem, homofobią itd jest bardzo cienka.
ja nic nie mam do tych żartów, ale nie chciałbym, żeby jakiś 15 latek brał to na serio i wprowadzał w życie...

BMWswap napisał/a:
...rasistowski dowcip:
"pan murzyn"
No nie wiem, mnie jakoś to stwierdzenie nie śmieszy... Wiem, że oksymoron, ale strasznie przygnębiający.
srf napisał/a:
No nie wiem, mnie jakoś to stwierdzenie nie śmieszy... Wiem, że oksymoron, ale strasznie przygnębiający.
idź się ze swoimi kolesiami multi-kulti pocierać pisiorami...
podpis użytkownika
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Black271 napisał/a:
Ja tam nie opowiadam rasistowskich dowcipów.... rasizm to przecież przestępstwo, a przestępstwo to domena czarnych
![]()
Wal śmiało, Twój nick i tak potwierdza ze jesteś biały

Każdy może być rasistą, nie widzę w tym nic złego. Propagowanie rasizmu jest karalne, tak samo kradzież jest karalna, a nie bycie złodziejem