Główna Poczekalnia (5) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:27
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-03-07, 10:56 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
UBcjaPOLSKA 2014-03-07, 11:15 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-07, 11:16
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-07, 11:18 1
Rozumiem, że praktykant nie wykonuje absolutnie żadnej pracy, z której firma czerpie zysk? Bez różnicy, czy ktoś udziela mu w tym czasie wskazówek czy też nie. Rozumiem, że nad praktykantem stoi cały boży dzień osoba, która krok po kroku pokazuje mu, tłumaczy, co ma robić? I tak miesiąc w miesiąc, marnując swój czas, przeznaczając go dla praktykanta? Spójrzmy prawdzie w oczy: owszem, praktykantowi wyłoży się to, co ma robić i on robi. Jeśli nie jest czegoś pewien - pyta. Wykonując pracę - zasługuje na wynagrodzenie.

Wow, "prąd zużywa" Padam na cyce Zużywa prąd do czego? Ładuje własną komórkę, gra na PSXie? Zużywa, bo wykonuje pracę, która przyniesie firmie zysk. Co za ludzie. Idźmy tym tokiem rozumowania i niedługo pracownikowi z wypłaty potrącać będzie się za prąd, wodę, gaz.

Pół życia pracowałem w UK i tam za praktyki się płaci. Połowę najniższej krajowej, ale płaci się. I dla nikogo nie jest to dziwne, nie jest dziwne, że młody człowiek chciałby iść jak najszybciej do pracy, zarobić na swoje potrzeby. Tylko w Polsce wmawia się ludziom, że 1200 zł na łapę nazywa się "pensją".
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-07, 11:29
@Kuriki
Taki był podpis pod zdjęciem. A co do praktyk to sam miałem i nikt mi za nie nic nie zapłacił a nauczyłem się niczego czego nie było na studiach.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-07, 11:30
Zgłoś
UBcjaPOLSKA 2014-03-07, 11:31
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-07, 11:32
I btw jestem lesbijka wiec faceta nie mam, ewentualnie na trio
Zgłoś
pylaochos 2014-03-07, 11:51 1
Wszystko ok, ale najwyrażniej jesteś facetem. Pierwsza zasada internetów: w interwebzach nie ma kobiet. Jedyny sposób byś udowodnił/a swoją rację to ten najbardziej oczywisty
Zgłoś
Avalanger 2014-03-07, 11:53
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-07, 12:17 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-07, 12:18
Widzę, że większość Polaków to jednak nimfomanii, bo dają się dymać na lewo i prawo. Ja jak byłem na praktykach to dali mnie do działu HR, gdzie dzień się uczyłem rubryk w excelu, a potem przez 3 tygodnie je wypełniałem za darmo mimo, że osoba siedząca przy następnym biurku robiła to samo tyle że za 9 zł/h. Jak rozumiem powinienem być jeszcze zadowolony z tego że dano mi możliwość zrobienia z siebie niewolnika i odwalenie nie dość, że darmowej to jeszcze obowiązkowej pańszczyzny. Jeżeli chodzi o nauke to w 4 tygodniu przeniesiono mnie do działu projektowania komputerowego w którym również za free siedziałem w AutoCAD robiąc to co przez dwa semestry na studiach i szkoleniu które sobie zafundowałem. Ekstra, jak dla mnie to szczyt buractwa i coś takiego powinno być absolutnym marginesem, ale jak się pytałem znajomych z roku to może 10 na 100 osób dostało chociaż zwrot za dojazd. NO DRAMAT!!!
Zgłoś
sadolek 2014-03-07, 12:42
Zgłoś
MajkelT 2014-03-07, 12:48 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-07, 13:01 2
Wasi przodkowie pracowali u moich.

Wiem, że piwa nie będzie, bo to bardzo boli.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem