👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
można się śmiać, ale wtedy człowiek pracował dużo krócej w roku, żeby "spłacić" swojego pana. A Ty dzisiaj ile musisz pracować, żeby spłacać swoich panów? Pół roku. Chłopów pańszczyźnianych nie ma co obrażać, bo mieli lepiej niż my dzisiaj.
wojniz2
a ty sie z c🤬jem na łby pozamieniałeś? Rzeź galicyjska mówi ci to coś? W Europie było nawet takie powiedzenie, że Polska to raj dla szlachty, czyściec dla mieszczan, piekło dla chłopów.
a ty sie z c🤬jem na łby pozamieniałeś? Rzeź galicyjska mówi ci to coś? W Europie było nawet takie powiedzenie, że Polska to raj dla szlachty, czyściec dla mieszczan, piekło dla chłopów.
Teraz naszym chłopom nic się nie opłaca. Nawet k🤬a do obrazu pozować...
A kiedy chłopi oddadzą zagrabioną ziemię, prawowitym właścicielom????? Czas na sprawiedliwość !!!!

martinkane Tia sprawiedliwość ... Och słyszałem gdzieś to słówko. Jest pochodną prawdy i zbliża się do funkcji absurdu ponieważ jak prawda każdy ma swoją.

To chyba 50 rocznica dla głupców/lewaków i łatwowiernej hołoty.
Jutro muszę opłacić ZUS i resztę podatków.
Ale jestem w C🤬j wolny!
A no i Wy też jesteście "wolni"
Lichwa !!! Rulzz!!!
Jutro muszę opłacić ZUS i resztę podatków.
Ale jestem w C🤬j wolny!
A no i Wy też jesteście "wolni"
Lichwa !!! Rulzz!!!

Panszczyzna =10% tego co zrobisz! a podatki dziś =67%
Dziękuje
Dziękuje

juz gimbusy sie zlecialy widze, zyczylbym im zeby sie pozamieniali z chlopami na miejsca, wtedy zaplaciliby te swoje 10% i zyliby jak krolowie na swoim ukochanym wolnym rynku
chociaz oni oczywiscie mysla ze byliby szlachta, tatus oplacilby im szkole i zyliby sobie jak paczki

chociaz oni oczywiscie mysla ze byliby szlachta, tatus oplacilby im szkole i zyliby sobie jak paczki

Mylicie dziesięcinę z pracą cały rok na polach pana szlachcica za darmo.

Żeby być obiektywnym zwróćcie uwagę, że współcześnie rolnik nie płaci ZUSu za siebie i swoją rodzinę, tylko KRUS, a i z podatku VAT jest zwolniony. Nawet jak przejdzie na VAT to płaci VAT 5% za produkty rolne, a dostaje zwroty 23% za nawozy itd. Więc ogólnie, aż tak źle nie ma dzisiejszy chłop.
Wiem, bo jestem rolnikiem mieszczuchy.
A żeby było Wam bardziej smutno, to mój podatek dochodowy z działów specjalnych miesięcznie za pół hektara szklarni i trzy hektary ziemi to jakieś 56 PLN. I wszystko zgodnie z prawem.
Wiem, bo jestem rolnikiem mieszczuchy.
A żeby było Wam bardziej smutno, to mój podatek dochodowy z działów specjalnych miesięcznie za pół hektara szklarni i trzy hektary ziemi to jakieś 56 PLN. I wszystko zgodnie z prawem.

Ech, ja mam szlacheckie korzenie, a i spory kawał terenów dostałem w spadku. Przydałoby się zagonić chłopów na powrót do pańszczyzny
Pewnie większość sadoli do dziś by orała pole, w końcu im się podoba prawicowa tradycja

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie