Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 9:14
jackalski 2013-02-26, 17:19
Libertinus napisał/a:

„Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem – Polska jest Polską, a Polak Polakiem.”
A Mickiewicz

pisał naćpany i narąbany poeta na emigracji, trzymając na kolanach prostytutkę.

A inny, Słowacki pisał o Polsce:
Cytat:

Krzyż twym papieżem jest — twa zguba w Rzymie!
Tam są legiony zjadliwe robactwa:
Czy będziesz czekać, aż twój łańcuch zjedzą?
Czy ty rozwiniesz twoje mściwe bractwa,
Czekając na tych, co pod tronem siedzą
I krwią handlują, i duszą biedactwa,
I sami tylko o swym kłamstwie wiedzą,
I swym bezkrewnym wyszydzają palcem
Człeka, co nie jest trupem — lub padalcem.

Zgłoś
lewanmich1 2013-02-26, 17:25
Przez dwa tysiące lat swojego istnienia kościół katolicki słynął z mądrości. Na tej mądrości zbudował swoją potęgę. Niestety na stare lata zgłupiał zupełnie. Ja na tym zdjęciu widzę dłoń mężczyzny na głowie chłopca. I nic więcej.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-26, 19:57
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
cerastes 2013-02-26, 20:26
właśnie wykazałem twój głupi katolicki cynizm !!

dochodząc do konsensusu twoich wypowiedzi można zauważyć że,

Kwestia pedofilii w kościele to marginalna sprawa i nikt poza kościołem nie powinien tego rozgrzebywać. Za to popierasz działania watykanu w ukrywaniu nazistowskich zbrodniarzy przed TMW w Norymberdze, tłumacząc to miłością kościoła.. co za absurd

Zgiń matole
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-26, 22:53
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
beeveer 2013-02-27, 13:23
Slipp, widzisz jesteś typowym przykładem katolika schizofrenika. Uważasz się za katolika, a piszesz rzeczy które automatycznie dla katolika stanowią grzech, podważają doktryny i są niezgodne z kanonem kościoła kat, tudzież katechizmem kościoła kat. wiążesz katolicyzm a jakimś głupim patriotyzmem, choć kościół zawsze był wrogiem polski, i zawsze przez niego dostawaliśmy po dupie.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem