📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 9:14

Libertinus napisał/a:
„Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem – Polska jest Polską, a Polak Polakiem.”
A Mickiewicz
pisał naćpany i narąbany poeta na emigracji, trzymając na kolanach prostytutkę.
A inny, Słowacki pisał o Polsce:
Cytat:
Krzyż twym papieżem jest — twa zguba w Rzymie!
Tam są legiony zjadliwe robactwa:
Czy będziesz czekać, aż twój łańcuch zjedzą?
Czy ty rozwiniesz twoje mściwe bractwa,
Czekając na tych, co pod tronem siedzą
I krwią handlują, i duszą biedactwa,
I sami tylko o swym kłamstwie wiedzą,
I swym bezkrewnym wyszydzają palcem
Człeka, co nie jest trupem — lub padalcem.
Przez dwa tysiące lat swojego istnienia kościół katolicki słynął z mądrości. Na tej mądrości zbudował swoją potęgę. Niestety na stare lata zgłupiał zupełnie. Ja na tym zdjęciu widzę dłoń mężczyzny na głowie chłopca. I nic więcej.

właśnie wykazałem twój głupi katolicki cynizm !!
dochodząc do konsensusu twoich wypowiedzi można zauważyć że,
Kwestia pedofilii w kościele to marginalna sprawa i nikt poza kościołem nie powinien tego rozgrzebywać. Za to popierasz działania watykanu w ukrywaniu nazistowskich zbrodniarzy przed TMW w Norymberdze, tłumacząc to miłością kościoła.. co za absurd
Zgiń matole
dochodząc do konsensusu twoich wypowiedzi można zauważyć że,
Kwestia pedofilii w kościele to marginalna sprawa i nikt poza kościołem nie powinien tego rozgrzebywać. Za to popierasz działania watykanu w ukrywaniu nazistowskich zbrodniarzy przed TMW w Norymberdze, tłumacząc to miłością kościoła.. co za absurd
Zgiń matole

Slipp, widzisz jesteś typowym przykładem katolika schizofrenika. Uważasz się za katolika, a piszesz rzeczy które automatycznie dla katolika stanowią grzech, podważają doktryny i są niezgodne z kanonem kościoła kat, tudzież katechizmem kościoła kat. wiążesz katolicyzm a jakimś głupim patriotyzmem, choć kościół zawsze był wrogiem polski, i zawsze przez niego dostawaliśmy po dupie.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie