Główna Poczekalnia (6) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:34
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2015-01-04, 10:42
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-04, 10:44 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
lyczko 2015-01-04, 10:59 1
Dlatego ja zamiast VAGa kupiłem Citroena C5 III i jestem mega zadowolony:)
Zgłoś
Nikczemny_Płód 2015-01-04, 10:59 1
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-04, 11:06 1
Zgłoś
hfbnmiuytp 2015-01-04, 11:08 3
Ostatecznie kończę tą gównoburze, Mój Peugeot 406 Coupe z 3.0 w v6 i tak te wasze niemiecko- japońsko- szwedzkie wyp🤬ki r🤬a przez ich cienkie rurki wydechowe
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-04, 11:18 3
hfbnmiuytp napisał/a:

Ostatecznie kończę tą gównoburze, Mój Peugeot 406 Coupe z 3.0 w v6 i tak te wasze niemiecko- japońsko- szwedzkie wyp🤬ki r🤬a przez ich cienkie rurki wydechowe

Fakt, w kwestii jazdy na wstecznym wymieniona konkurencja nie ma startu
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-04, 11:19 2
ten francuski, gowniany, ciezki szit co ma jakos kolo 200 koni?

oszukujesz cos !

Nie ma co dyskutowac, wystarczy popatrzec na testy

autoexpress.co.uk/best-cars/64280/most-reliable-cars

Japonce u gory, alfy raczej w dolnej czesci (passeratti w scislej dupie!)
Zgłoś
moonelq 2015-01-04, 11:34
Zgłoś
Brzydkii 2015-01-04, 11:52
Sory ale taka Alfa nie ma podjazdu do Toyoty Celici VI gen. Silniki nie do zajeżdżenia, części stosunkowo tanie bo pasują z innych modeli no i 2.0 w wersji GT ma silnik Yamahy. Klasa sama w sobie ze 176 kucami.
Zgłoś
zapsu 2015-01-04, 12:12 1
Proponuje wejść na forum alfaholicy. Koledzy, jako użytkownicy Alf, sami nie ukrywają, że koszty eksploatacji, w tym głównie ceny części i koszt robocizny, są wyższe niż u konkurencji z Niemiec.

Po pół roku czytania forum wniosek nasunął się następujący: Alfy nie kupisz tanio. Jeśli jednak to zrobisz, to nadrobisz w naprawach. Silniki JTD słyną z niezawodności, jednak już na TSy jest masa narzekania na forum. O zawieszeniu nie będę pisał, bo opinie są podzielone. Nie słynie niestety z trwałości.

Osobiście uważam, że opinie o Alfach nie biorą się znikąd. Sam chciałem kupić 147 po FL, jednak przez pół roku nie znalazłem godnego egzemplarza. Ostatecznie kupiłem A4 B6 i po 40k km (rok jazdy) wymieniłem jedynie alternator i łożysko. Opierając się na opiniach czytanych na forum: na Alfe nie byłoby mnie stać

moonelq napisał/a:

Audi a4 b7 2.0tdi 2006r, kupione od handlarza(życiowy błąd), niewypał jakich mało(ale tylko ten egzemplarz, błąd popełniłem w tym że nie sprowadziłem sobie sam od szwaba),

Alfa 156, sprowadzona ze szwabii w stanie bardzo dobrym

Kolego, sam widzisz, że jak kupuje się samochód z niepewnego źródła, to się potem narzeka. Dotyczy to wszystkich marek, nawet "ponadklasowych" mercedesów.

SatanClaus napisał/a:

Audi i VW o wiele lepiej znoszą polskie drogi i wybierają dziury. To jest zaleta miękkiego zawieszenia. Wadą zaś, prowadzenie z dupy.
Ja lubię jeździć na sztywnym zawieszeniu, nic na to nie poradze

Kolejny mit.

W mojej A4 B6 zawieszenie jest sztywne aż miło. Zakręty pokonuje bez najmniejszego przechyłu. Skąd pomysł, że VW/Audi ma miękkie zawieszenie? A nie mam S-Line, które jest jeszcze twardsze.

Przypominam, że A4 B6, passat B6 podobnie jak Alfy, mają wielowahacz. Chyba, że porównujesz Alfy do Golfa 4. To przepraszam.
Zgłoś
kielek 2015-01-04, 12:22 1
Zgłoś
moonelq 2015-01-04, 12:31
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-04, 12:35
Cytat:

teraz Volvo v50, 1.6d 2009r

Ale nowego auta juz nie kupie.

Albo stary mercedes <99, albo stare volvo <02

Ty tak na serio? Auto z 09' nazywasz nowym?
Według mnie to nowe to max 2-3 lata.
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-04, 12:51
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem