...czyli coś dla miłośników broni
To już piąta generacja starego AK-47, wiele jednak się nie zmieniło

. Osobiście podziwiam bo mimo że większość będzie w kalibrze 5.45 to wierząc Wikipedii mają też być wersje 7.62
Beryle mogą się schować
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2012-09-06, 22:26
jutro na onet
,,polacy stworzyli potężną broń beryl-12"
konto usunięte
2012-09-06, 22:38
Ruskie co rusz coś ogłaszają. Najwięcej w tym propagandy.
konto usunięte
2012-09-06, 22:44
5,56 pedalski kaliber
7,62 , .50 , .45ACP rządzą
konto usunięte
2012-09-06, 23:38
ak po prostu rządzi. zawsze rządziło i prawdopodobnie rządzić będzie. jego konstrukcja w ideii jest tak prosta i jednocześnie przemyślana jak konstrukcja procy. ta broń może leżeć w błocie kilka dni i być gotowa natychmiast do użycia. mnie osobiście zafascynował w tej broni ciężarek umieszczony na lufie. pomaga to skupić linię ognia na celu, a nie jego rozpylanie na ślepo. proste a działa idealnie. chce taki mieć na cel uprawiania sportu.
casimus napisał/a:
Polska, nie może zmienić kalibru z 7.62 na inny bo to zmusiłoby nas do budowania nowych linii produkujących pociski.
A mi się wydawało zawsze, ze Polska używa kalibru 5.56 .
Nie do końca Szczepan.
AKMSy i inne = 7.62;
Tantal = 5,45;
Beryl = 5,56.
MSBS = 5,56 i nie wiadomo czy nie pójdą dalej.
mjrZenada, wiem o tym
Chodziło mi o to, że wg standardów NATO, oficjalnie mamy 5,56.
Tantali już nie mamy, bo sprzedane. A AKMów to wszyscy wiedzą czemu jeszcze używamy
Jak to beryle mogą się schować jak to kurde jest praktycznie to samo, jedno i drugie oparte na tej samej konstrukcji , oba mają funkcję strzelania serią ,ogniem pojedynczym i ciągłym , nowe wersje beryla są nawet bardziej orisowane także można je umaić dodatkowym osprzętem do bólu .
0:51 to akurat o dobrej celnosci nie swiadczy
konto usunięte
2012-09-08, 4:16
Wygląd modelu tego całego AK-12 zaczyna przypominać amerykańskie karabiny szturmowe - szczególnie elementy takie jak szyna, kształt, lufa oraz wylot.
Jeżeli coś jest dobre i skuteczne, to po co to zmieniać?
0:20 - ale rozrzut ma całkiem niezły
konto usunięte
2012-09-08, 21:46