Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Avatar
Magik2501 2011-06-22, 20:48
K🤬a, co mu było na koniec?

podpis użytkownika

“Lewicowość jest czymś w rodzaju fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma większego znaczenia” — George Orwell
Zgłoś
Avatar
~Velture 2011-06-22, 20:50 30
@up
fejk mu był na koniec.

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2011-06-22, 20:55 6
Zamienia się w murzyna!
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2011-06-22, 21:00
Na drugi dzień też go będzie palić.
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2011-06-22, 22:21 2
tak na drugi dzień to go inna część ciała palić będzie...
Zgłoś
Avatar
gray901 2011-06-22, 22:43 5
Kapsaicyna, czyli ten związek chemiczny odpowiedzialny za pieczenie, najlepiej rozpuszcza alkohol. Mówiąc krótko, łoić wódkę jak piecze.
Zgłoś
Avatar
mario-s3 2011-06-22, 23:05
DR.House!
Zgłoś
Avatar
damian12091988 2011-06-23, 0:05 4
@gray901
Kapsaicyna która jest rozpuszczalna w alkoholu jest uznawana za doping sportowy (znacznie pobudza układ nerwowy) fakt znajduje się też w papryczkach ale ta rozpuszcza się w tłuszczach najlepiej cholesterolu niekorzystnym HDL czyt. pochodzenia zwierzęcego np. tłuste mleko.
Zgłoś
Avatar
Eth 2011-06-23, 0:27
Rosnie mi to na parapecie, za troche sie zobaczy czy faktycznie takie ostre
Zgłoś
Avatar
ritu4l 2011-06-23, 1:20 1
Tak tylko szepnę dla debili - nie, od ostrej papryczki nie wyjebie wam piegów czy tam krost na ryju

podpis użytkownika

One, two, Freddy's coming for you.
Three, four, better lock your door.
Five, six, grab your crucifix.
Seven, eight, gonna stay up late.
Nine, ten, never sleep again.
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2011-06-23, 1:27 2
HDL, to nie cholesterol tylko lipoproteina która transportuje cholesterol i potocznie jest nazywana "dobrym cholesterolem", ponieważ transportuje cholesterol z tkanek do wątroby w celu usunięcia z żółcią.
Zgłoś
Avatar
meszamorum 2011-06-23, 2:21 8
Tylko debil się na to nabierze. Chillihead wie, że kapsacyina nie może działać tak długo (po kwadransie najpóźniej zaczyna przechodzić, pod warunkiem, że papryczkę razem z nasionami będziesz żuł przez kilka minut), poza tym - cóż, jeżeli jesteś TAK mocno uczulony, to po max 30 minutach masz wstrząs anafilaktyczny będący jako taki śmiertelnym. Chyba że masz pod ręką strzykawkę z antidotum (serum? czy jak to się zwie), bądź możesz wykonać zastrzyk z adrenaliny.

P.S. Dla mnie zwykła papryczka hanabero starczy na max 3 kanapki
P.S. 2 - skala scolville, ta opisująca ostrość przypraw, sosów i papryczek en.wikipedia.org/wiki/Scoville_scale - tabasco zwykłe (te do wściekłych psów) ma 2 500 - 5 000, tabasco w wersji superostrej - 'habanero' - 7 000 - 8 000
P.S. 3 - prawdziwie ostra papryczka wbrew pozorom piecze trzy razy: raz jak ją jesz, drugi raz - jak ją wydalasz, trzeci - jak mając ją w rękach następnie podrapiesz się po jajcach

podpis użytkownika

By uczynić z ludzi niewolników, należy im wmówić, że wszystkie problemy, to problemy społeczne.
[img:0c2c9dea36]http://vader.joemonster.org/upload/zps/thumb128_653300f580ed59nies.jpg[/img:0c2c9dea36]
Zgłoś
Avatar
Konto usunięte 2011-06-23, 10:27 1
"Meksykanie powiadają, że ostra papryka to taka która piecze 2 razy. Raz jak się ją zje a drugi raz jak się siedzi na tronie." W. Cejrowski
Zgłoś
Avatar
marcinsud 2011-06-23, 10:48
@meszamorum Pociśnij sobie z tego ekstraktu
Mad Dog 44 Magnum Pepper Extract ostrość 4 mln
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie