Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Najważniejsze wydarzenia - choć nie według mediów
Konto usunięte • 2013-10-05, 18:15
Dlaczego we wczorajszym głównym wydaniu "Wiadomości" TVP1 jako "news dnia" puszczany jest 15 minutowy reportaż o księdzu, domniemanej pedofilii i kościele katolickim w Polsce? Nie ma innych ważniejszych spraw dotyczących Polski i Polaków?

Otóż nic bardziej mylnego. Tego samego dnia:
1. Szwedzki dziennik "Svenska Dagbladet" ujawnił, że w zakończonych kilka dni temu rosyjskich manewrach wojskowych, podczas których ćwiczono atak na Polskę, uczestniczyło nie 22,5 tys., a 70 tysięcy żołnierzy.
2. Wg badania "Diagnoza Społeczna 2013" - 60 proc. Polaków nie posiada żadnych oszczędności.
3. Z raportu Europejskiego Biura Śledczego OLAF wynika, że korupcja przy przetargach publicznych w Polsce może dotyczyć aż 23 proc. przypadków.
4. GPC ujawnia, że to premier Donald Tusk po katastrofie smoleńskiej wydał zgodę na podjęcie współpracy z rosyjską Federalną Służbą Bezpieczeństwa.
5. DGP ujawnia, że rząd zablokuje projekt przewidujący likwidację bankowego tytułu egzekucyjnego.
6. Rząd chce po raz drugi ograniczyć dostęp obywateli do informacji publicznej.

Zaj🤬e z fejsbuka
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-05, 21:58 1
feranos napisał/a:

Ja ogólnie się zgadzam, ale jednak co do punktu 4 to chyba każdy debil wie, że Tusk powiedział, żeby ruscy wyjaśniali sprawę, boo... c🤬j wie czemu. Niby jeśli zdarzy się wypadek lotniczy, to kraj na którego terytorium ów wypadek się wydarzył ma wyjaśniać, tyle że dotyczy to lotów cywilnych, a nie wojskowych. Przecież to stary news z dokładnie kwietnia 2010.

Nienienie, to chodzi o to, że zawsze było ,,strona polska przekazała rosyjskiej", a teraz już wiemy, że to sam rudzielec we własnej osobie rozkazał.

PS: Jaki prosty sposób na policzenie lewaków, wystarczy zobaczyć ile piw dostał lewacki komentarz.

Wuk napisał/a:

Gdyby Doniu się nie zgodził na współpracę to do dzisiaj nie mielibyśmy wraku

Ciekawe kiedyśmy go k🤬a dostali.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-05, 22:09 3
GustaV napisał/a:

Poza tym, sp🤬alać z polityką z sadola.

Wiesz, co za to dają?
Zgłoś
QKLUX 2013-10-05, 22:24
Życie..

Jako mający pojęcie o jednym tylko wątku, mogę powiedzieć że to bujda.

W punkcie 3 powinno być : korupcja wynosi 95%.
Zgłoś
Extraordinary_Gentleman 2013-10-05, 22:47 4
Alien_12 napisał/a:

Poza tym, gdzie tu masz politykę idioto? To przegląd wydarzeń o których w mediach cicho a o których każdy Polak (nie polaczek jak ty) powinien wiedzieć.

Clubber84 - to czekam co jest za to. I oczekuję szybkiej represji takiego zachowania.

Za "polaczka" to powinieneś pojechać dupą po nieheblowanej desce do wanny pełnej spirytusu. Taki jesteś patriota.

Wracając do merytorycznej dyskusji. Nadal czekam na konkretne artykuły w porządnej prasie/mediach. Nie, SE i niezależnaTV się do tego nie zalicza. Bo poziom Twojego p🤬lenia przyprawia mnie o mdłości.

Bo zaczyna się to samo co w tym temacie: sadistic.pl/urzednicza-wolnosc-wypowiedzi-vt185889.htm
500 K🤬A PIW. Dopiero ktoś zwrócił uwagę że nie ma nawet czegoś takiego jak p🤬lony NUMER REFERENCYJNY NOTARIUSZA to już wszyscy się połakomili o łyknięcie tej poj🤬ej historyjki. Podobnie jest z Tobą.

I co myślisz że jak wrzucisz zdjęcie Łysego oszołoma który twierdzi że za Hitlera było lepiej, zachwyca się Chrystianią i ma utopijne pomysły razem z kato-pojebem który hipokryzją że nie rozwiódł się jeszcze z jedną żoną a już r🤬a drugą, do tego za starych czasów łapiąc się za małolatki i gościem który twierdzi że "mówi jak jest", a gdy mu się to wytyka w komentarzach to wyp🤬ala je bezwiednie dla zatarcia śladów i mija się z prawdą tak jak Ty.

To jest ta przyszłość narodu? To powiem krótko. Chyba Ci się coś poj🤬o dziewczynko.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-05, 22:55 3
GustaV napisał/a:

Tak tak:

"A media milczom!"

milczą...

milczą...
milczą...
milczą...
milczą...

...k*rwa jego mać!!
Zgłoś
Extraordinary_Gentleman 2013-10-05, 22:59 3
paolo232 napisał/a:

milczą...

milczą...
milczą...
milczą...
milczą...

...k*rwa jego mać!!

Ja p🤬le, następny nowy w internecie. Pozwól że będę Twoim przewodnikiem.

bit.ly/GEVCAC
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-05, 23:08
GustaV napisał/a:

Ja p🤬le, następny nowy w internecie. Pozwól że będę Twoim przewodnikiem.

bit.ly/GEVCAC

"nowy" to na ciebie w szkole specjalnej wołali, mógł wstawić linka ja nie korzystam z fejs-zboka więc
Zgłoś
kenzol 2013-10-05, 23:53 2
Niepokojąca jest ta informacja o manewrach rosyjskich. Skoro Putin trzyma teraz Amerykę za mordę i cieszy coraz większym poparciem, to może i zaatakuje Polskę, bo znajdzie odpowiedni argument i żaden kraj mu w tym nie przeszkodzi, a tym bardziej żaden kraj nie pomoże Polsce... Wyprowadźcie mnie z błędu sadole
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-06, 0:36 3
Zdradzę wam sekret - ale cicho przed niewtajemniczonymi:

Programy informacyjne chwalą się często oglądalnością... Nie bez powodu - chodzi tu o przekonanie widza, że oni serwują najbardziej rzetelne informacje. Te informacje jednak są dokładnie na tyle rzetelne, ile pragnie przyjąć rzetelności widz. Podsumowując - to polski widz narzuca określony model filtrowania informacji i wybierania z nich teoretycznie najważniejszych: tu chodzi bowiem o przyciągnięcie widza, nie o misje wypowiedzenia najprawdziwszych z prawd - bo prawda (uwaga) nie istnieje.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-06, 7:26
Gustav klekaj do bata
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-06, 9:18
GustaV napisał/a:

Clubber84 - to czekam co jest za to. I oczekuję szybkiej represji takiego zachowania.

Za "polaczka" to powinieneś pojechać dupą po nieheblowanej desce do wanny pełnej spirytusu. Taki jesteś patriota.

Wracając do merytorycznej dyskusji. Nadal czekam na konkretne artykuły w porządnej prasie/mediach. Nie, SE i niezależnaTV się do tego nie zalicza. Bo poziom Twojego p🤬lenia przyprawia mnie o mdłości.

Bo zaczyna się to samo co w tym temacie: sadistic.pl/urzednicza-wolnosc-wypowiedzi-vt185889.htm
500 K🤬A PIW. Dopiero ktoś zwrócił uwagę że nie ma nawet czegoś takiego jak p🤬lony NUMER REFERENCYJNY NOTARIUSZA to już wszyscy się połakomili o łyknięcie tej poj🤬ej historyjki. Podobnie jest z Tobą.

I co myślisz że jak wrzucisz zdjęcie Łysego oszołoma który twierdzi że za Hitlera było lepiej, zachwyca się Chrystianią i ma utopijne pomysły razem z kato-pojebem który hipokryzją że nie rozwiódł się jeszcze z jedną żoną a już r🤬a drugą, do tego za starych czasów łapiąc się za małolatki i gościem który twierdzi że "mówi jak jest", a gdy mu się to wytyka w komentarzach to wyp🤬ala je bezwiednie dla zatarcia śladów i mija się z prawdą tak jak Ty.

To jest ta przyszłość narodu? To powiem krótko. Chyba Ci się coś poj🤬o dziewczynko.

Ok to teraz skończ p🤬lić i oświeć mnie gdzie korwin mikke mówi,pisze o tym że za hitlera było lepiej.
Zgłoś
Ojciec_Stiffmeistera 2013-10-06, 14:07
@ panpowazny A gdzie te atomowe okręty podwodne pływały na Białorusi?
Zgłoś