Lancia Kappa
Kappa kojarzy się przede wszystkim z morzem weluru we wnętrzu, ostrym designem i małą popularnością. W ciągu sześciu lat produkcji Włosi sprzedali nieco ponad 117 tysięcy sztuk. Oczywiście nie można zapominać, że Kappa przez wiele lat pełniła rolę rządowej limuzyny w Polsce. Spotkanie granatowej Lancii na ulicach Warszawy dawało stuprocentową pewność, że na tylnej kanapie siedzi polityk znany z pierwszych stron gazet.
Reszta w komentarzach...
Żródłą:
www.autokrata.pl
www.autocentrum.pl
www.onet.pl
r................d
2012-11-03, 23:57
Co do modeli fiata 125 i 126 produkowanych w Polsce. Umowa licencyjna zawarta z włochami nie pozwalała na żadne zmiany w konstrukcji pojazdu przez cały okres jej trwania (produkowaliśmy przestarzałe auta od samego początku). Pomysłów natomiast było wiele, niektóre nawet innowacyjne jak na tamte czasy no ale cóż.
@ up x2 eureka, jest podana strona w źródłach, na sadistic w większości interesują mnie wypadki samochodowe i wsjo co z tym związane, a dleczego na głównej to demokracja... a samochodowe shity wstawiłem bo wk🤬iało mnie krytykowanie golfa BMW(choc sam nie przepadam) i innych dobrych aut, więc przedstawiam listę najgorzej sprzedawanych aut wielkich marek
Z tematu wynika, że jedyną wadą Kappy jest jej "mała popularność".
Którą z kolei można by śmiało przekuć w zaletę.
Nie każdy pragnie widzieć pod jednym blokiem siedem kolejnych egzemplarzy.
Nadto chyba jedynym zgrzytem w jej konstrukcji jako takiej były bunty elektryki, wyeliminowane zresztą po liftingu.
I to wystarczy, by kłaść ją do jednej szuflady z Multiplą (którą notabene cenię za przejaw odwagi designerów)?
Bitch, please.
Ulvraith napisał/a:
Z tematu wynika, że jedyną wadą Kappy jest jej "mała popularność".
Którą z kolei można by śmiało przekuć w zaletę.
Nie każdy pragnie widzieć pod jednym blokiem siedem kolejnych egzemplarzy.
Nadto chyba jedynym zgrzytem w jej konstrukcji jako takiej były bunty elektryki, wyeliminowane zresztą po liftingu.
I to wystarczy, by kłaść ją do jednej szuflady z Multiplą (którą notabene cenię za przejaw odwagi designerów)?
Bitch, please.
@up Lancia Kappa borykała sie z tym co Alfa Romeo, była ogólnie ładna choć zawodna, no i ogólnie Lancia miała słabą reklamę (oprócz rajdowej królowej), teraz jak GM ją przejął jest lepiej, nagle inni znają tę markę...
Kappa bardzo ładne auto, sąsiad ma 2l + T w standardzie. Zap🤬la to to nieprzeciętnie. Lepiej niż prawie nowa trójka z 2.5 litrowym motorkiem. Tylko świst turbiny słychać.
n................5
2012-11-04, 1:00
czerwo64, od kiedy GM przejęło Lancie? ;o
@up poczytaj dobrze, lancia była martwa Gm ja przejęło
n................5
2012-11-04, 1:06
A Lancia przypadkiem nie należy nadal do rodziny Fiata? O ile wiem to GM miało problemy, a nie fiat

Nie żebym był jakimś znawcą, ale... Że Jeep w rodzinie Fiata, a Lancie sprzedali?
PS: Poczytałem drogi panie, a więc Lancia moim zdaniem nadal należy do rodziny Fiata, skoro widnieje we wspólnych markach

Zapraszam na oficjalną stronę Fiata w celu sprawdzenia tych informacji
S................g
2012-11-04, 1:09
BongMan napisał/a:
Widzę że czytanie ze zrozumieniem jest dla ciebie równie trudne co dla mnie wymiana żarówki...
Świetna riposta.
nynek345 napisał/a:
A Lancia przypadkiem nie należy nadal do rodziny Fiata? O ile wiem to GM miało problemy, a nie fiat
Nie żebym był jakimś znawcą, ale... Że Jeep w rodzinie Fiata, a Lancie sprzedali?
PS: Poczytałem drogi panie, a więc Lancia moim zdaniem nadal należy do rodziny Fiata, skoro widnieje we wspólnych markach
Zapraszam na oficjalną stronę Fiata w celu sprawdzenia tych informacji
Wiem że Fiat dobrze sobie radził, wiem że Op la prawie kupił podczas kryzysu, nie potwierdzam danych ale z tego co pamietam to GM wykupil Lancie i ja ozywil bo byla martwa
n................5
2012-11-04, 1:20
czerwo64 napisał/a:
Wiem że Fiat dobrze sobie radził, wiem że Op la prawie kupił podczas kryzysu, nie potwierdzam danych ale z tego co pamietam to GM wykupil Lancie i ja ozywil bo byla martwa
To z jakiej racji w rodzinie Fiata widnieje Lancia? Skoro należy do GM?

Coś mi tu śmierdzi i tym razem to nie ja (chyba)

Oj chyba tu nie ja powinienem sobie poczytać o historii Lancii
s................6
2012-11-04, 1:25
BongMan napisał/a:
Największa motoryzacyjna porażka?
Obrazek
BongMan <-- taka nazwe powinna nosić największa porażka i nie tylko motoryzacyjna
R................1
2012-11-04, 1:40
Nosz k🤬a mać. Idioci sie dorwali do kompów i albo są kretynami albo robią za trolli. Co wy k🤬a chcecie od Poldka? Patrzycie na niego jakby przed chwilą wyszedł. A w 78' kiedy wychodził był jednym z lepszych wozideł i śmiało konkurował z większością ówczesnych samochodów. To że dzisiaj sie okazuje że spora część tego jest przegnita i do dupy nie znaczy że to było gówniane auto. Odp🤬lić się proszę od niego.
Po co napinać sie nad c🤬jowizną jak można porozmawiać o czymś naprawdę przyjemnym dla oka?
facebook.com/CoolCarsOnYourWall