Szwabski Blohm & Voss BV 238. Jak na tamte czasy, robi wrażenie.
Co to się znowu stało że nie da się filmów z youtube wrzucać?
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
"Co to się znowu stało że nie da się filmów z youtube wrzucać? "
Pewnie regulamin
konto usunięte
2012-02-09, 22:19
Wydaje mi się że to aeroplan a nie samolot
konto usunięte
2012-02-09, 22:19
Ciekawe co by było jakby to Niemcy wygrali wojne?
Wiem, wiem - nie byłoby mnie tu teraz, ae ciekawi mnie jak potoczyłyby się losy nie tylko nauki i techniki ale też gospodarki.
A może każda kobieta wyglądałaby jak Niemka? :O
@Xenomorph08
Vaterland czytałeś/oglądałeś? :]
angelbike napisał/a:
Wydaje mi się że to aeroplan a nie samolot
wydaje mi się że to masło a nie masło
aeroplan to inaczej właśnie samolot... może chodziło o ekranoplan? ale jeżeli tak to ich konstrukcja jest zupełnie inna
konto usunięte
2012-02-10, 2:26
loto toto zdziwionym
konto usunięte
2012-02-10, 9:37
@makabrax
ekranoplan to zupełnie inna bajka chociaż WODNOSAMOLOT , czyli zwykły samolot mogacy starotwac i lądować na wodzie, wykorzystuje to samo zjawisko czyli zwiększenie siły nośnej spowodowane bliskością podłoża ( wody). Jest fajny filmik na jutubie z odpalania silnika podobnego do tego jaki był zaistalowany w tej maszynei czyli Daimler-Benz DB 605, widlasta 12. wpiszcie : Daimler-Benz DB-605 Test run
konto usunięte
2012-02-10, 9:52
dla autora posta - Szwabia jest tylko regionem Niemiec
konto usunięte
2012-02-10, 9:52
My Polacy też potrafimy projektować i konstruować wspaniałe dzieła zniszczenia, ale niestety nasz rząd nie czuje potrzeby dania kasy na ich budowę.
Proste przykłady:
PZL 230 Skorpion
Pirania
Kobra 2000
PT 94 Goryl
PT Wilk
PT 2001 Gepard
Rozwijanie konstrukcji BWP 2000
bezzałogowy pojazd rozpoznawczy Lewiatan ZS
i masę innych konstrukcji.
konto usunięte
2012-02-10, 18:10
Podczas kiedy te latające bzdety muszą trzymać swoje dupsko blisko wody, ten gigant może sobie latać gdzie tylko zechce. W dodatku powstał w okresie międzywojennym.
pl.wikipedia.org/wiki/K-7
Przecież to U-Boot z doczepionymi skrzydłami