podpis użytkownika
Wszystko co pisałem, piszę i będę pisać jest fikcją i TOTALNIE nie utożsamiam się z tymi poglądami. Po prostu humor, oderwanie od szarej, dołującej rzeczywistości.______________
youtube.com/watch?v=LPYCtErvMyA
podpis użytkownika
Bóg stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi.Większość wtedy już się powoli kierunkuje na studia itp. Po kiego chemikom czy matematykom kuć daty jak jakiś koleś z Chin, zasiadł na tronie?

Tym co tak p🤬lą o tej religii przypominam że jest nieobowiązkowa, gadałem z v-ce dyrektorką kiedyś i limit godzin jaki szkoła może narzucić jest wyrabiany bez religii. Czyli nie zabiera żadnej matmy itd.
Się nie znam to się wypowiem.
Masz religię 2 x 45 min co Ci daje około 1,5 h tygodniowo.
Tygodni w roku szkolnym po odjęciu dni wolnych mamy około 36.
Mnożymy 1,5 h X 36 co daje nam 54 godziny CZYLI PONAD DWIE DOBY W CIĄGU ROKU.
Chciałbyś aby ktoś Cię wsadził raz w roku do pierdla na 2 dni?
I tak cwaniaczku miałbyś do 18 roku życia.
Nie narzekaj, to ci sie i tak nie przyda. Trzeba sie uczyc wzorow skroconego mnozenia. To jest wazne!
Żebyś wiedział, że ważne

Nawet jeśli tych godzin byłoby więcej to i tak c🤬ja się nauczą. Przez 2,5 roku w LO podczas lekcji historii dowiedziałem się mniej o WSPANIAŁEJ przeszłości naszego kraju niż przez 10 min. w domu.
Trochę wyolbrzymiasz, ale faktycznie, nasz system edukacji nie sprzyja "produkcji" wykształconych obywateli.
Z resztą, umówmy się - system edukacji w większości państw na świecie nie ma uczyć a jedynie 'równać' w szereg :]
Otóż to. Rządzącym nie zależy na tym, żeby obywatele byli wykształceni i myśleli samodzielnie. Mają myśleć tak jak się od nich oczekuje.
W stanach ogłupianie społeczeństwa zaczęło się dużo wcześniej niż u nas, dlatego mamy taki a nie inny stereotyp dotyczący przeciętnego hamburgera.
Historię obcieli, fizykę przeniesli niemal w całości do gimnazjum (ofc nie liczy już sie praktycznie zadań z fizy bo po co

P🤬lenie dla debili.Ale nie bój się nic, lekcji religii dalej jest tyle k🤬a samo. Bo wiadomo, znanie na pamięć zdrowasiek jest ważniejsza od podstaw fizyki, historii, chemii, matematyki i wszelkich innych przydatnych rzeczy.
Religia nie ma wpływu na godziny fizyki albo historii, bo przedmiot nieobowiązkowy. A liczba godzin narzucana szkołom dzielona jest między przedmioty obowiązkowe.
Może zapytaj czemu wf-u jest ponad 4 razy więcej niż historii, będzie bardziej zgodne z prawdą, tylko pewnie za mało antykatolickie.