W nowym programie nauczania w szkole średniej jest zaplanowana tylko jedna godzina lekcji historii w pierwszej i drugiej klasie. Jak przez ten czas ktokolwiek ma się nauczyć naszej i ogólnoświatowej historii? Widocznie komuś zależy aby młodzi nie wyciągali wniosków z błędów starszych...
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2014-12-12, 18:06
konto usunięte
2014-12-12, 18:25
Zawsze mowiłem że edukacja przeszkadzała mi w nauce rzeczy ważnych
konto usunięte
2014-12-12, 18:37
konto usunięte
2014-12-12, 19:11
Szkoła podstawowa - pierwsze lekcje historii - prehistoria, starożytność,
Gimnazjum - pierwsze klasa - oczywiście prehistoria, starożytność,
Liceum, technikum - pierwsza klasa - starożytność...
Ja się pytam, kto tą podstawę programową układa. Na jaki grzyb wnikać w jakąś zasraną starożytność trzy razy?
Od nauki historii zawsze były portale typu sadistic.pl i ostatnio modny kanał na youtubie "Historia bez cenzury"
Dodatkowo dodam, że w na profilu humanistycznym nie ma już fizyki, chemii, biologii. Jest za to PRZYRODA!
Umówmy się, jeżeli ktoś jest głupi to będzie głupi, jeżeli jednak ktoś chce się czegoś dowiedzieć to mu nie przeszkodzi nawet tak mała ilość czasu w szkole. Po drugie jeżeli go to zaciekawi to se "doczyta" w domu.
konto usunięte
2014-12-12, 21:15
konto usunięte
2014-12-12, 22:20
konto usunięte
2014-12-12, 22:50
Tak jak to moja nauczycielka zawsze mówi - o powstaniu wielkopolskim nie ma w książkach prawie nic, choć zostało wygrane, a o tych przegranych to całe tematy są.
@tranzystor, a Ty byłeś w LO? Przecież w 3 klasie praktycznie pół roku się nie chodzi do szkoły.